×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Genom att visa upp verksamheten i tv hoppas Ann-Sofi Holm Danielsson kunna ge en mer positiv bild av hemtjänsten. Programserien Sveriges bästa hemtjänst sänds i Sveriges Television med början den 10 oktober. Foto: Johan Gunséus

    Genom att visa upp verksamheten i tv hoppas Ann-Sofi Holm Danielsson kunna ge en mer positiv bild av hemtjänsten. Programserien Sveriges bästa hemtjänst sänds i Sveriges Television med början den 10 oktober. Foto: Johan Gunséus

Nu blir hemtjänsten tv-serie

2016-09-27

Tidningen Vision nr 6 2016. Efter succén med programserien Sveriges bästa äldreboende, som sändes 2013, återkommer Sveriges Television i höst med Sveriges bästa hemtjänst. Det handlar om hemtjänsten i Vännäs, där Ann-Sofi Holm Danielsson är områdeschef.

Varför vill du visa upp verksamheten i tv?

– Anledningen är att jag tycker hemtjänsten fått så mycket skit i tidningarna. Det är inte många som förstår vilken otrolig verksamhet det är, den pågår i stort sett varje dag på varje gata i hela landet. Vi ger avancerad vård och omsorg, är inte bara sällskapsdamer. Jag vill visa professionen, vad vi faktiskt är bra på.

Men programmet ska väl också visa det som inte är så bra?

– Visst blir det ett program som också visar våra svårigheter och problem. Jag är inte orolig för det. Men främst blir det fokus på allt det goda som görs, och det har jag än så länge inte fått se så mycket av i media.

Var det svårt att få med personalen på att vara med i tv?

– Absolut inte. Vi hade en omröstning och 95 procent ville vara med. De som inte vill behöver heller inte synas i programmet.

Är ni Sveriges bästa hemtjänst?

– Vi strävar efter det. Men så klart kan vi bli bättre på att uppnå alla de mål vi har.

Vad behöver ni bli bättre på?

– Min hjärtefråga är kontinuiteten när det gäller personal. Den är svår att upprätthålla. Det handlar om personalens scheman, om geografiska turer och om vem man ska vara kontaktperson för. Det krävs en otrolig logistik för att det ska fungera.

Vad hoppas du er medverkan ska leda till?

– För vår egen del inte så mycket. Jag tänker mer på hemtjänsten i stort. Jag vill visa att det är ett jätteroligt och givande arbete. Sen ger det förstås oss också en liten puff framåt och ett avbrott i vardagen genom att medverka.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb