×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Segt i snabbspåret

2016-10-28

Tidningen Vision nr 7 2016. Nyanlända fastighetstekniker fast i byråkratin. Satsningen på snabbspår i fastighetsbranschen har fått en trög start.

I våras tecknade arbetsgivare, fackförbund och Arbetsförmedlingen ett avtal om snabbspår för nyanlända inom fastighetsbranschen. Med en noggrant utarbetad modell för kompetensbedömning, utbildning, praktik och validering räknade man med att snabbt skapa jobb till nyanlända. I målgruppen finns över 2 000 arbetssökande, däribland drifttekniker, fastighetsskötare och ingenjörer.

Men hittills är resultatet magert. Bara 19 personer har påbörjat någon snabbspårsaktivitet.

– Det är underkänt, säger Mona Finnström, vd i arbetsgivarorganisationen Fastigo.

– Vi pressade oss för att få fram avtalet, vi tog tidigt fram en valideringsmodell, och hade stora förhoppningar. Någonting har gått snett, säger hon.

Kritiken riktas mot Arbetsförmedlingen som ska kartlägga kompetens och matcha arbetssökande. Utbildningar för fastighetstekniker och fastighetsskötare finns, men valideringstjänsten har ännu inte upphandlats.

– När den är på plats får vi fler deltagare i detta snabbspår, säger handläggare Joel Hellstrand.

I väntan på snabbspåret tar bostadsbolagen egna initiativ. Till exempel har allmännyttan i Halmstad och Lekeberg projekt för att skapa praktik och jobb till nyanlända hyresgäster. Och att branschen behöver nyanställa råder det inget tvivel om. I konkurrens med byggbranschen och industrin är det svårt att rekrytera tekniker och ingenjörer. Nyanlända med teknisk kompetens behövs.

– Själva idén med snabbspåret är bra. Men vi måste få resultat, säger Mona Finnström.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb