×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Så här motiverade White guide priset till Åsa Sikku. ''För en lång och envis kamp för matkulturer, människor och minoriteter som äntligen burit frukt.'' Foto: Fredric Alm

    Så här motiverade White guide priset till Åsa Sikku. ''För en lång och envis kamp för matkulturer, människor och minoriteter som äntligen burit frukt.'' Foto: Fredric Alm

Prisas för lokal matkultur

2016-10-28

Tidningen Vision nr 7 2016. På äldreboendet Gläntan i Kiruna serveras mat med anknytning till lokala traditioner. För det har verksamhetsledaren Åsa Sikku mottagit pris från restaurangguiden White guide.

Vad är det för pris du fått?

– Det heter Årets stjärna och delas ut till någon som med små medel lyckas göra något extra för de som bor på ett äldreboende.

Vad är det som belönats?

– Av motiveringen förstår jag att det är för att jag så länge kämpat för att kunna starta ett äldreboende med samisk profil. Till slut lyckades det och nu har vi ett minoritetsspråksboende med 32 lägenheter med inriktning på samiska, finska och meänkieli.

Men det handlar väl också om maten?

– Ja. Vi får som övriga kommunala äldreboenden maten från ett storkök. Vi har inga särskilda pengar till något annat. Men med stöd från anhöriga och särskilda minoritetsmedel som går att söka kan vi vissa dagar byta ut den vanliga maten mot traditionell mat med anknytning till minoriteterna. Många anhöriga är renägare, så i slakttider får vi färskt renkött. Vi får älgkött, lokal fisk och bär. Under hjortronsäsongen, till exempel, kommer många med hjortron.

Vad har du för tankar kring verksamheten på Gläntan?

– Det jag vill åstadkomma är en anpassning till minoriteterna – till kulturen och traditionerna. Då är språket och maten A och O.

Hur skulle du vilja utveckla verksamheten
i  framtiden?

– Min dröm och vision är att kunna få ett eget kök med egna kockar. Jag vet att det är svårt att åstadkomma. Men man ska inte sluta att drömma.

Vad bestod priset av?

– Vi fick en check på 10 000 kronor som vi ska använda till en personalfest.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb