×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Mårten Kierkegaard

    Foto: Mårten Kierkegaard

Vad gör solcellerna på papperskorgarna?

2016-10-24

Tidningen Vision nr 7 2016. Fem frågor till Bo Höglund, parkingenjör i Stockholms stad.

– De ger energi för att driva den inbyggda tekniken som ­komprimerar skräpet, och till en sändare som via en app talar om för oss när papperkorgen är halvfull och full.

Vad blir skillnaden mot en vanlig papperskorg?

– Komprimeringen gör att den rymmer sex gånger så ­mycket skräp. Och sändaren gör att entreprenören bara ­behöver åka till parken och tömma när korgen är full.

Har ni räknat på miljövinsten?

– Ja, transporterna har minskat med 40–70 procent, beroende på säsong. Den andra vinsten är att vi slipper överfulla papperskorgar som drar till sig fåglar och råttor. Att det har betydelse har man sett i andra städer som använder samma teknik. I Chicago försvann råttorna från restaurangdistriktet när man införde solenergidrivna papperskorgar.

Så de nya papperskorgarna har kommit för att stanna?

– Vi köper hela tiden. Just nu finns det 170 stycken i ­parkerna. Eftersom de rymmer mer blir det totalt färre ­papperskorgar.  

Vad gör du annars som parkingenjör i Stockholm?

– Drift och underhåll av stadens parker. Den stora ­utmaningen är att Stockholm hela tiden växer. Det blir fler människor samtidigt som parkytorna minskar. Slitaget
är enormt.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Bo Höglund

Yrke: Parkingenjör.
Arbetsplats: Norrmalms stadsdelsförvaltning i Stockholms stad.
Ålder: 56 år.
Fritidsintressen: Matlagning, lagar helst italienskt.
Bästa arbetsredskap: Mobilen. Använder den till allt, mejl, svara på frågor, planering.
Prisad: För initiativet att införa solenergidrivna papperskorgar fick Bo Höglund i maj Pingvinpriset, en utmärkelse för en klimatsmart insats i Stockholm.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb