×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • 
 Daniel Norqvist. Foto: Johan Paulin/SVT

    Daniel Norqvist. Foto: Johan Paulin/SVT

Hur kom det sig att du dejtade i tv?

2016-10-28

Tidningen Vision nr 7 2016. Fem frågor till diakonen Daniel Norqvist som var med i SVT:s serie Tro, hopp och kärlek.

– Jag har en god vän som jobbar inom media som tyckte att jag skulle söka till Tro, hopp och kärlek. Jag pratade med några kyrkoherdar och mejlade biskopen. Han gav mig inte sin välsignelse men sa inte heller nej.

Var du inte rädd för att blotta dig för mycket genom att vara med?

– Jag tänkte att jag bjuder på mig själv men håller på min integritet. Jag blandar till exempel inte in min familj. Jag ger en liten men sann bild av mig själv både i media och i tv-rutan.

Vad har du fått för respons?

– Jättemycket, mer än jag trodde. Folk känner till och med igen mig i Stockholm och kommer fram och kramar mig. Jag har fått flera förfrågningar från medelålders föräldrar som frågar hur det går, annars har de en dotter där hemma som väntar. Det är helt sjukt. För det mesta är det positivt att vara igenkänd men det är lite jobbigt i längden.

Vad säger kollegerna?

– De är bara positiva. De säger att de känner igen mig och att jag är mig själv i programmet. Jag har inte fått någon kritik.

Vad tror du programmet kan få för betydelse för diakon­yrket?

– Jag är bland de yngsta manliga diakonerna i landet och jag hoppas att programmet öppnar upp porten för att fler väljer det här yrket. Det är brist på diakoner, många går i pension och för få utbildar sig. Det är ett härligt jobb där man kan få se människors liv förvandlas från mörker till ljus.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Daniel Norqvist

Ålder: 32 år.
Yrke: Diakon.
Arbetsplats: Löten­kyrkan i Uppsala
Lön: 31 500 kronor i månaden.
Fritidsintressen: Träna på Friskis, vara ute i skog och mark, gå på konstutställningar och teater.
Favoritpryl på jobbet: Bibeln.
Drivkraft: ”Om Gud är för oss vem kan då stoppa oss”.
Bäst på TV: Dokumentärer, senast en om Carl-Johan De Geer.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb