×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Efter drygt 30 år i Bollnäs kommun tjänar Mari Lööv 25 200 kronor i månaden. Hon tycker lönen är alldeles för låg. Foto: Maria Hansson

    Efter drygt 30 år i Bollnäs kommun tjänar Mari Lööv 25 200 kronor i månaden. Hon tycker lönen är alldeles för låg. Foto: Maria Hansson

Stort missnöje med lönerna

2016-02-24

Tidningen Vision nr 2 2016. Var femte administratör i kommun och landsting mycket missnöjd med sin lön. Anställda i Svenska kyrkan och kommunala bolag är mindre missnöjda.

– Jobbet har blivit mer självständigt och avancerat. Men ingen ser vad vi gör. Det gör det svårt att få upp lönen, säger ekonomiassistenten Mari Lööv, på bilpoolen i Bollnäs kommun.

Tidningen Vision har frågat 4 000 administratörer i kommuner, landsting, kommunala bolag, Svenska kyrkan samt privata och ideella företag om vad de tycker om sina löner.

Missnöjet är klart störst i kommuner och landsting. Där uppger 20 procent att det är mycket missnöjda. Inom kyrkan och de kommunala bolagen är bara 6 respektive 9 procent mycket missnöjda. Efter 32 år i kommunen tjänar Mari Lööv 25 200 kronor i månaden.

Vad tycker du är en rimlig lön?

– Svårt att säga. Men de som börjar nu har minst lika mycket i lön från start som jag har efter drygt 30 år.

Karl Lundberg, biträdande förhandlingschef på Vision, tycker att administratörernas jobb måste uppvärderas.

– Arbetsgivarna måste våga se administration som ett viktigt yrke och vi
i Vision jobbar hårt för att cheferna ska satsa på dem för att kunna avlasta andra, till exempel inom socialtjänsten.

Vad kan man som administratör göra för att få upp lönen?

– Ha en rak och tydlig dialog så att chefen förstår svårighetsgraden och kvaliteten på arbetsuppgifterna man gör. Man kan också kontakta Vision på arbetsplatsen och kolla vad de gör för administratörerna och argumentera för att de prioriteras i löneförhandlingarna.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb