×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Utbildning ska lösa sköterskebrist

2016-02-26

Tidningen Vision nr 2 2016. Rekordmånga orter har beviljats att starta tandsköterskeutbildningar i år. Något som den ansvariga myndigheten hoppas ska lösa bristen på tandsköterskor.

Nu står det klart att tandsköterskeutbildningar kommer att starta på 16 orter runt om i landet i år. Tre av dessa orter finns i Västra Götaland och en som gläds över det beskedet är Gunnar Eriksson, tandvårdsdirektör.

– Vi är oerhört glada att vi får 105 platser till våra tandsköterskeutbildningar. Under året som gick la vi ner mycket kraft på att påverka Myndigheten för yrkeshögskolan och även utbildningsdepartementet för att få till fler utbildningsplatser och det känns bra att våra argument nu får gehör, säger han i ett pressmeddelande.

Johan Blom, avdelningschef på Myndigheten för yrkeshögskolan, MYH, bekräftar att tandsköterskeutbildningarna varit prioriterade.

– Vi satsade mycket på dem i år, eftersom vi fått lite mer pengar att fördela och ­signaler från branschen om att behovet av tandsköterskor är stort, säger han.

De blivande tandsköterskorna kommer att påbörja sina studier efter sommaren och lämnar utbildningarna i januari 2018. I snitt kommer 540 tand­sköterskor per år att examineras under de närmaste tre åren. Enligt beräkningar från MYH behöver ­omkring 600 tandsköterskor per år lämna utbildningarna för att behoven på arbetsmarknaden ska täckas.

Betyder det här att bristen på tandsköterskor snart är borta?

– Vi är väldigt nära nu att tillgodose behovet framåt. 2018/2019 bör vi vara helt i fas, säger Johan Blom.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb