×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • 
           Tandsköterskan Maria Ekermann jobbade för Tandläkare utan gränser i Zimbabwe.

    Tandsköterskan Maria Ekermann jobbade för Tandläkare utan gränser i Zimbabwe.

Hur var det att jobba i Zimbabwe?

2016-02-26

Tidningen Vision nr 2 2016. Maria Ekermann, tandsköterska på folktandvården i Västertorp i södra Stockholm.

Fakta

Maria Ekermann

Yrke: Tandsköterska.
Ålder: 53 år.
Bor: Stockholm.
Arbetsplats: Folktandvården i Västertorp, Stockholms landsting.
Aktuell: Har jobbat som volontär i Zimbabwe för Tandläkare utan gränser.
Intressen: Rider en gång i veckan.

– Det var väldigt tacksamt. Patienterna klappade till och med i händerna när jag varit med och dragit ut en tand. Jag kände att jag verkligen kunde göra en insats, trots att vi jobbade under enkla förhållanden.

Hur kom det sig att du åkte dit?

– Jag såg att Tandläkare utan gränser sökt tandsköterskor och jag kände att jag ville anta utmaningen.

Hur såg det ut där ni jobbade?

– Vi jobbade i ett enkelt hus, det fanns två stolar, en steril och en reception. Ibland gick strömmen, men tack vare att vi hade pannlampor på kunde vi fortsätta att jobba ändå. Vi jobbade mellan klockan 8 och 16 och hann med omkring 30, 40 patienter på en dag. Kön ringlade lång.

Vad behövde folk hjälp med?

– Det var mycket karies och vi drog ut många tänder. Men vi lagade en del också och informerade om hur man borstar tänderna och att man inte ska äta för mycket sött. Men det är svårt när de är så fattiga att de inte har råd med tandkräm och borste.

Kommer du att åka dit igen?

– Ja, nu har jag varit där två gånger. Jag känner mig som hemma och har blivit vän med byborna. Jag kan verkligen rekommendera andra tandsköterskor att åka. Det är roligt och utvecklande och när man kommer hem känner man större tacksamhet för livet.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb