×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Intervjuträning lönar sig

2016-05-30

Tidningen Vision nr 4 2016. En anställningsintervju betyder att du är nära målet. Dina förberedelser avgör om det blir just du som slutligen får jobbet.

– Den som verkligen vill ha ett jobb borde intervjuträna. De allra flesta som gör det får jobbet de söker.

Det säger Christel Zabell, som på uppdrag av Vision håller i intervju­träning för förbundets medlemmar. Hon brukar ge dem i uppgift att fundera ordentligt på varför de vill ha just det här jobbet.

– Om man saknar viss kompetens enligt jobbannonsens kravprofil, kan ett stort intresse för arbetsgivaren och verksamheten väga minst lika tungt, säger hon.

Christel Zabell ber också dem hon tränar att tänka ut en kortare presentation om deras kompetens och bakgrund innan de gör själva intervjuträningen, som Christel Zabell försöker få så likt en modern anställningsintervju som möjligt.

– Det blir ett samtal där jag ställer frågor kring det de berättar som jag vet att en rekryterare skulle vilja ha svar på. Det är bättre att personen i förväg vet vilka frågor som kan komma på en anställningsintervju, för annars kan den komma att kännas som ett förhör och göra en osäker och ställd.

Efter intervjuträningen ger Christel Zabell tips och råd hur man skulle kunna förbättra sin presentation och sina svar till när det är skarpt läge.

Att vara nervös inför en intervju till ett jobb man verkligen vill ha är nog de flesta. Men att vara väl förberedd tar bort en del av nervositeten, anser Christel Zabell.

– Tänk på att du inte kan göra mer än ditt bästa. Och man kan faktiskt säga till rekryteraren: ”Jag är lite nervös, men det går över”.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

5 saker att tänka på vid intervjun

  • Ta reda på så mycket som möjligt om arbetsgivaren.
  • Fundera på varför du vill jobba just där.
  • Tänk efter vad andra, inklusive tidigare kolleger och chefer, tycker om dig, dina personliga egenskaper, styrkor och utvecklingsmöjligheter, vad som gör dig glad och i vilka situationer du trivs som bäst.
  • Prata inte för mycket om familj och privatliv.
  • Referenssäkra. Om rekryteraren ber om referenser, be att få återkomma. Då hinner du se till att din referent är uppdaterad med vilket jobb du sökt och är förberedd på att en rekryterare kommer att ringa. En bra referent är din bästa ambassadör.               

Källa: Christel Zabell

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb