×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Foto: Colourbox

    Foto: Colourbox

Hur kom det sig att du startade bed & breakfast?

2016-06-03

Tidningen Vision nr 4 2016. Ann-Britt Wallin, tidigare läkarsekreterare, startade Bed & Breakfast, bageri och café i Långsele.

– Jag hade jobbat i 21 år som läkarsekreterare och assistent på sjukhuset i Östersund och kände att det gick lite på tomgång.

Vad var det som gjorde att just du vågade?

– Ja, är man tillräckligt envis och målmedveten så går det. Ett tag fick jag nästan lite tunnelseende. Jag gick en massa kurser och lärde mig både företagande och att baka. Och så lät jag bli att lyssna på de som sa ”det går aldrig”.

Hur ser dina arbetsdagar ut numera?

– Jag jobbar minst tolv timmar. Jag går upp klockan fem och bakar. Jag gör surdegsbröd, fikabröd, pajer och så lagar jag soppa. När jag jobbade som läkarsekreterare jobbade jag åtta timmar. Sedan var jag helt slut och kastade mig på soffan. Jag var lika trött då som nu, men nu har jag ordentligt mycket roligare.

Vad är det du gillar bäst?

– Att ingen bestämmer över mig.
Jag slipper hierarkier och ojämställdhet. Det känns helt underbart! Jag kan ligga i min säng och tänka ut vad jag ska göra imorgon. Det är inget som ­behöver dras i långbänk på något möte.

Hur kom det sig att du startade just ett Bed & Breakfast?

– För att jag bor i Norrlands inland. Att jobba med turism är det som fungerar här. Dessutom finns det gott om gedigna hus till låga priser. Jag har ju köpt ett gammalt hus som ligger inne på ett före detta järnbruk och nu både bor och jobbar jag här.

Hur går ditt företag då?

– Det går riktigt bra. Till sommaren kommer jag till och med att anställa en person på halvtid.

Du är 63 år. Hur länge kommer du att fortsätta?

– Jag kör på så länge jag rår med. Och så länge det är roligt.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb