×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Jakob Asph Dahlin gjorde praktik på Socionomer utan gränser, en biståndsorganisation för internationellt socialt arbete som grundades 2010 av socionomerna Maria Hallenius Henrysson och Srour Gabro. Foto: Anna Rehnberg

    Jakob Asph Dahlin gjorde praktik på Socionomer utan gränser, en biståndsorganisation för internationellt socialt arbete som grundades 2010 av socionomerna Maria Hallenius Henrysson och Srour Gabro. Foto: Anna Rehnberg

Praktik i grekisk tragedi

2016-08-18

Tidningen Vision nr 5 2016. Socionomstudenten Jakob Asph Dahlin har gjort praktik hos organisationen Socionomer utan gränser. I Atens hamn fick han höra flykt­berättelser som har etsat sig fast.

Varför ville du göra praktik på Socionomer utan gränser?

– Jag sökte mig till Socionomer utan gränser hösten 2015, när flyktingkrisen var som mest märkbar här i Sverige. Den drunknade pojken Alan fanns på löpsedlarna och jag kände att jag var tvungen att göra något.

Vad fick du göra?

– Bland annat åkte jag till Grekland, där Socionomer utan gränser har ett nytt samarbete med en stor biståndsorganisation som heter Praksis. Under en dryg vecka besökte vi olika verksamheter för att kunna bestämma vart vi skulle skicka socionomer.

Hur var det i Grekland?

–Vi besökte två boenden för ensamkommande barn och ett flyktingläger som uppstått spontant i Pireus. Där bor 5 000 flyktingar. Tänk om det funnits ett så stort flyktingläger i Göteborgs hamn där Stena Line lägger till. I lägret hade Praksis ett mobilt team med socionom, läkare och tolkar.

Vad upplevde du i lägret?

– Jag mötte personer som hade behov av att berätta vad de upplevt. Många hade frågor: Får jag stanna? Vilka får stanna? Är gränsen stängd? Jag svarade så gott jag kunde.

Är det något särskilt möte som berörde dig extra mycket?

– Ett samtal med en familj som kom med en överfylld plastbåt från Turkiet. Familjen bestod av föräldrar och fyra barn: en 12-åring, ett tvillingpar på 2 år och en 1-åring. När de närmade sig hamnen i Grekland stack man hål på båten i syfte att bli upplockade av grekiska myndigheter. Men hjälpen kom inte utan man fick trampa vatten i en halvtimme, föräldrarna och 12-åringen med varsitt barn på axlarna. De hade dödspanik. Deras berättelse gjorde starkt intryck.

Du har ett års studier kvar – vad gör du sen?

–Jag vill jobba opinionsbildande med samhällsfrågor och hjälpa människor på plats. Oavsett var jag hamnar vill jag ha med de två perspektiven. Under praktiken fick jag mer­smak för att jobba i en ideell organisation.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb