×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Magnus Waller arbetar på Stockholms socialförvaltning med stadsdelsövergripande utvecklingsfrågor och är vid sidan av jobbet engagerad i Maivors sociala salong. Kommande program finns på maivorssalong.se

    Magnus Waller arbetar på Stockholms socialförvaltning med stadsdelsövergripande utvecklingsfrågor och är vid sidan av jobbet engagerad i Maivors sociala salong. Kommande program finns på maivorssalong.se

Inspirerar till debatt om jobbet

2016-04-14

Tidningen Vision nr 3 2016. Magnus Waller är med och organiserar Maivors sociala salong. En mötesplats som vill inspirera till alternativa synsätt i socialt arbete.

Vad är en social salong?

– Det är en mötesplats för att föra samtal om socialt arbete. Någon inleder under ett ämne som sedan diskuteras. Det ska inte vara någon föreläsning och inte akademiskt. Det viktiga är att det sker i Maivors anda.

Vem är Maivor?

– Maivor Gustafsson var socialarbetare i Stockholm och blev också stadsdelsdirektör. Hon var starkt engagerad i att förändra det sociala arbetet. Bland annat skapade hon öppna mötesplatser, av den typ som ofta kallas familjecentraler. Att arbeta i hennes anda är att ge klienterna hopp och att vara snäll, eller ”professionsnäll” som Maivor kallade det. I en tid när det sociala arbetet präglades allt mer av olika metoder och manualer var hon noga med att också betona grunden för det sociala arbetet som är möten och bemötande. Hon gick bort 2012.

Vad gör ni?

– Vi vill, i en fri och öppen diskussion, belysa aktuella socialpolitiska frågor. Salongerna har haft teman som Lojal, tyst och lydig och Tiggeri på gator och torg.

Vem är välkommen?

– Det är en öppen verksamhet, alla är välkomna. Vi har kontakt med cirka 300 aktivt intresserade. Till salongerna brukar det komma ett 30-tal personer. En viktig ingrediens är att det bland deltagarna finns en otrolig kompetens och erfarenhet. Flera är tidigare chefer. Som yrkesverksamma har de varit bundna till olika riktlinjer, men nu är de fria att prata.

Vad vill ni åstadkomma?

– Vi vill inspirera till alternativa synsätt i socialt arbete som kan innebära att socialtjänsten blir något som medborgarna vill ha, inte bara är tvungna att söka sig till.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb