×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

  • 
            Susanne Blick. Chefredaktör och ansvarig utgivare.

    Susanne Blick. Chefredaktör och ansvarig utgivare.

Budget med både morot och piska

2016-04-14

Tidningen Vision nr 3 2016. Ledare av Tidningen Visions chefredaktör Susanne Blick.

Regeringen går på offensiven i vårbudgeten. Två förslag som direkt påverkar din arbetsmiljö släpptes veckan innan budgeten i sin helhet presenteras för riksdagen.

Det ena förslaget är en satsning. De så kallade ”välfärdsmiljarderna”. Kommuner, landsting och regioner ska få tio miljarder per år i ökade statsbidrag. Pengarna ska användas till att förbättra kvaliteten och anställa fler medarbetare inom socialtjänsten, skolan och äldreomsorgen. Det är precis inom de områden där arbetsvillkor är ohållbara och där sjukskrivningar på grund av stress ökar mest.

De kommuner och landsting som tagit ett större ansvar för flyktingmottagandet får till en början en större del av pengarna.

Om Stefan Löfven (S) och Gustav Fridolin (MP) kom med ­moroten, så kom socialförsäkringsminister Annika Strand-
häll (S) bara någon dag senare med piskan.

För att få bukt med de skenande sjukskrivningarna ska arbetsgivarna betala en fjärdedel av kostnaden för långtidssjukskrivningarna. I gengäld sänks arbetsgivaravgiften för alla. Det kallas Hälsoväxling. Förslaget är konstruerat på ett sätt så att stora arbetsgivare som kommuner och landsting, som har många långtidssjukskrivna, kommer att få betala dyrt för ohälsan.

Reaktionerna från arbetsgivarna, SKL, lät inte vänta på sig. ”Det straffar snarare än hjälper”, säger SKL:s ordförande Lena Micko. Arbetsgivarna tycker nämligen att de redan nu jobbar bra med förebyggande arbetsmiljöarbete och rehabilitering. Och det finns en öppning i förslaget. Om fack och arbetsgivare själva presenterar förslag som kan få bukt med sjukskrivningarna, senast i augusti, så blir det ingen Hälsoväxling.

Så upp till bevis fack och arbetsgivare. Visa att ni kan själva!

PS. Glöm inte att gilla oss på Facebook. Då kan du delta i vår tävling på sidan 5.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb