×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Hur gör du när du vill övertyga andra?

2016-04-14

Tidningen Vision nr 3 2016.

Johan Ljungkvist, ungdomsbehandlare på Östertulls HVB, Gotland.

– Jag jobbar på ett behandlingshem för ungdomar med social problematik där det mesta går ut på att övertyga, eller motivera, de boende att gå vidare i livet. Ofta vill de ingenting alls. Hur jag gör för att motivera är väldigt individuellt, men generellt handlar det först om att bygga upp ett förtroende. För att övertyga ungdomarna om att de kan finna livsglädje behöver jag och mina kolleger kliva in och ta över det vuxenansvar som de ofta burit på länge. Så att de kan få vara de ungdomar de är. 

Linnéa Rehnblom, enhetschef på LSS­-avdelning, Kiruna.

– Jag försöker att vara engagerad och ibland passionerad. Det går ju bäst att övertyga andra om man själv verkligen tror på det man vill genomföra.

Har du några knep för att få dina medarbetare med på tåget?

– Förändring kan vara jobbigt, då ­gäller det som chef att vara positiv. Men viktigast är vara insatt så att man kan svara på medarbetarnas frågor. Ibland är det väldigt snabba ryck inom kommunen med beslut som ska verkställas omgående, det är svårt tycker jag.

Larsa Josefsson, Ungdomskonsulent, Visions avdelningsordförande i Karlskoga.

– Då kan man gå tillväga på olika sätt, men för min del handlar det främst om att vara väldigt tydlig med det jag vill. Det är bra om motparten ser värdet i det som jag vill få igenom. Samtidigt får man vara lyhörd för att den man talar med kanske har en annan åsikt eller vill någonting annat.

Vad bör man undvika?

– Det är viktigt att man inte kliver över någon individ, så att alla känner att de är med och att man gör saker i dialog. Det tycker jag man vinner mycket på.

Kommentarer

Vi strävar efter att kommentarerna håller hög kvalitet. Inlägg med rasistiskt eller sexistiskt innehåll är inte tillåtna och kommer inte att publiceras. Vi förbehåller oss också rätten att inte publicera inlägg med kränkande personangrepp eller som på annat sätt bryter mot Visions villkor för kommentarer. Genom att publicera kommentarer nedan godkänner du våra villkor för publicering.

comments powered by Disqus

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb