×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Röststyrd diktering på frammarsch

2015-03-04

Tidningen Vision nr 2 2015. Nu tar införandet av röststyrd diktering fart. Under året ska metoden börja användas på samtliga kliniker i Region Skåne, enligt regiondirektören.

På flera platser i landet använder röntgenkliniker röststyrd diktering sedan några år. Nu pågår ett projekt även på medicinkliniken på Trelleborgs lasarett. Men det har inte gått helt smärtfritt.

– 40–50 fel har upptäckts som nu åtgärdas. Dessutom kan inte alla läkare diktera. Datorn känner nämligen inte igen ord om läkaren mumlar, och om ordföljden inte är korrekt kan meningarna få en annan betydelse, säger Tina Frid, i den fackliga referensgruppen för Vision.

Då får de medicinska sekreterarna gå in och korrigera. Tanken är nu att tekniken ska föras in permanent på alla kliniker i hela Region Skåne under 2015.

– Syftet är att effektivisera, att sekreterare kan göra annat administrativt arbete för att frigöra tid till vårdande personal, säger regiondirektören Jonas Rastad.

Även Tina Frid är positiv, trots att arbetsuppgifter försvinner.

– Sekreterare har jättemånga andra administrativa uppgifter än att skriva journaler. Vi kommer inte bli överflödiga på grund av detta.

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb