×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • Att jobba mycket övertid är ett sätt att lösa bristen på medicinska sekreterare. ”Men det är ohållbart att jobba så”, säger Ylva Byström, medicinsk sekreterare i Sundsvall. Foto: Maria Eilertsen

    Att jobba mycket övertid är ett sätt att lösa bristen på medicinska sekreterare. ”Men det är ohållbart att jobba så”, säger Ylva Byström, medicinsk sekreterare i Sundsvall. Foto: Maria Eilertsen

Rekordmånga kurser för medicinska sekreterare

2015-03-04

Tidningen Vision nr 2 2015. 17 olika yrkeshögskoleutbildningar till medicinsk sekreterare/vårdadministratör startar i höst. Men det löser inte personalbristen överallt i landet

– Vi är fullt medvetna om behovet, och det är den överlägset mest prioriterade yrkesgruppen i årets ansökningsomgång, säger Johan Blom, utbildningschef på Myndigheten för yrkeshögskola.

Ändå har utbildare i län med skriande brist på medicinska sekreterare fått avslag. I exempelvis Västernorrland står man utan utbildning.

– Det är ibland ingen behörig sökande till lediga tjänster. Och de som söker jobbar redan i landstinget, så det blir vakanser på andra ställen, säger Ylva Byström, medicinsk sekreterare på Hälsocentralen Granlo i Sundsvall.

Inte heller i Norrbotten startas någon utbildning, trots att ansökan gjorts.

– De flesta som jobbar här är 50-talister och går snart i pension. Det blir katastrof om ett par år, säger Ann-Sofie Gustafsson, medicinsk sekreterare på medicinkliniken, Kiruna sjukhus.

Samtidigt tror varken Ylva Byström eller Ann-Sofie Gustafsson att utbildning i länen är en garanti för att få bukt med bristen på medicinska sekreterare.

– Det är inte säkert att nyutbildade skulle stanna här med tanke på att vi har låga löner generellt, medan kringliggande län och län söderut har prioriterat sina medicinska sekreterare, säger Ylva Byström.

Ann-Sofie Gustafsson är inne på samma linje.

– Lönerna för medicinska sekreterare behöver bli bättre för att vi ska bli fler. Skriv det med stora bokstäver!

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb