×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”De är pigga när de går hem”

2015-03-06

Tidningen Vision nr 2 2015. Jobba sex timmar per dag i stället för åtta – med bibehållen lön. På Svartedalens äldrecentrum har Göteborgs stad sjösatt ett projekt som fått journalister från hela världen att flockas.

– Det har varit helt galet. Vi har haft medier från hela världen på besök och folk från Kinas ambassad. En medarbetare var i Grekland där hon hörde att det pratades om vårt projekt, säger Ann-Charlotte Dahlbom-­Larsson, en av tre enhetschefer på Svartedalens äldrecentrum.

Sedan början av februari har ni kört med förkortad arbetstid – hur går det?

– Responsen från de anställda har varit otrolig, de tycker att det är jättestor skillnad. Med kortare arbetspass är de pigga när de kommer och fortfarande pigga när det är dags att gå hem.

Vad innebär det för dig som enhetschef?

– Fler medarbetare innebär fler möten och lite större arbetsbelastning, men det är sånt man får ta. Schemaläggningen är den stora utmaningen. Det gäller att försöka lista ut hur många medarbetare vi kommer behöva och sedan sätta ihop ett schema som fungerar.

Men du får inte jobba sex timmar – är det inte lite orättvist?

– Nja, det hade jag naturligtvis inte haft något emot, men projektet riktar sig till undersköterskorna.

Om ett år ska projektet utvärderas av forskare. Vad tror du slutsatsen blir?

– Att medarbetarna mår bättre och att kvaliteten i verksamheten ökar så att de boende får ännu bättre omsorg. Projektet kostar åtta miljoner och 14 personer har anställts för att täcka upp för personalen som går ner i tid, men samtidigt som dessa betalar skatt kommer de inte heller belasta a-kassan och försörjningsstödet. Sammantaget hoppas jag att det inte kommer innebära några ökade kostnader.
               

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb