×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

”Täby kan inte fortsätta så här”

2015-05-28, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 4 2015. Han är nöjd med årets löneökningar i stort. Men Karl Lundberg, tf biträdande förhandlingschef i Vision, konstaterar att farhågorna med det sifferlösa avtalet har besannats i Täby.

Efter att ha sett Tidningen Visions undersökning säger Karl Lundberg att löneökningarna generellt ser bra ut. Men mest nöjd är han med löneprocessen.

– De är positivt att en majoritet tycker den har fungerat bra. Det är inte siffran i avtalet det hänger på. Nu har arbetsgivare och fack tvingats utveckla löneprocesserna när det inte har funnits siffror i avtalet att luta sig emot.

Karl Lundberg är dock mycket kritisk till Täby. Kommunen, med en av landets lägsta kommunalskatter, hävdar att man har en ansträngd ekonomi och därför inte kan höja lönerna med mer än 1,1 procent.

– De har en väldigt tydlig politik där det överordnade syftet är att hålla budgeten i balans. Det är beklagligt att det går ut över våra medlemmars löneutveckling och arbetsmiljö.

Får man räkna med låg löneutveckling om kommunen har dålig ekonomi?

– Jag är inte övertygad om det finns ett samband mellan dålig ekonomi och dåligt utfall. När det gäller Täby så talar vi om en välmående kommun med låg arbetslöshet och fina villor. Det är stor skillnad mot exempelvis Pajala (2,7 procent) som kraschade vid gruvkonkursen och tvingades låna till lönerna. Då snackar vi dålig ekonomi.

Karl Lundberg säger att Täby kommuns agerande ”att använda lönerna för att justera de sista raderna i budgeten” var en av hans farhågor inför avtalet utan angivna nivåer.

– Vi ska göra vårt bästa för att ställa kommunen i strålkastarljuset. De är ett dåligt exempel. Men jag tror det blir svårt för Täby, i ett område där det är hyggligt lätt att byta arbetsgivare, att fortsätta så här på sikt.

Enligt Karl Lundberg kan det bli ändringar i avtalet om flera arbetsgivare gör som Täby.

– Då måste vi ha en principdiskussion med SKL om det är rimligt att hantera avtalet på det här sättet, säger han.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb