×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            
Ellen Fridlund och Dekan Izat. Foto: Johan Eklund.

    Ellen Fridlund och Dekan Izat. Foto: Johan Eklund.

Nu tar de första klivet

2015-06-01, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 4 2015. Socionomer har ett dignande smörgårdsbord av ­arbetsuppgifter att välja bland efter examen. Dekan Izat och Ellen Fridlund, som nyligen tog examen från Karlstads universitet, har valt helt skilda karriärvägar.

Det är gott om varma grattiskramar, stolta blickar och lycka till-buketter i foajén utanför Aula Magna på Karlstads universitet. Examenshögtiden har just avslutats och alla nyblivna socionomer och civilingenjörer strömmar ut till släkt och vänner.

Nu är det skarpt läge som gäller - bort med pluggnätter och tentor och in med – ja, vaddå?

Dekan Izat och Ellen Fridlund har redan hunnit ta första kliven in i yrkeslivet. De håller båda i samma examensbevis från socionomprogrammet, men har gjort helt olika yrkesval.

Och som framtiden ser ut just nu har de stora möjligheter att välja, det sociala arbetsfältet är brett och arbetsgivarna ropar efter personal.

Ellen Fridlund, 24 år, avgiftshandläggare för bistånd inom äldreomsorg.

– I januari hade jag sista lektionen och började jobba omgående på Karlstads kommuns biståndskontor. Nu har jag ett vikariat som avgiftshandläggare för bistånd som sträcker sig ett halvår framåt i tiden.

Oroar du dig över att jobbet är tillfälligt?

– Jag känner mig laid back, det finns stort behov av socionomer. Min plan är att uppleva lite olika saker i yrkeslivet. I början av utbildningen var jag inställd på att jobba med utsatta barn, men ju mer man förstår utsattheten desto mer inser man vilket ansvar som det innebär att arbeta med detta. Jag vill vänta lite med det.

Varför vill du vänta?

– Jag vill inte hoppa på ett så känsligt jobb utan att ha någon erfarenhet. Någon bättre lämpad får jobba med utsatta barn. Det är viktigt att känna var de egna gränserna går.

Vad gör du om tio år?

– Det vore intressant att jobba med missbruksproblematik. Jag läste en avancerad kurs om det. Som socionom har man ett extremt stort arbetsfält. Det är görpositivt att man har möjlighet att testa allt möjligt.

Dekan Izat, 23 år, projektledare på studie­förbundet ABF Värmland.

– Jag plockar ut min examen nu, men blev egentligen klar redan 2014. Sedan dess har jag jobbat med folkbildning och som föreläsare och musiker. Mitt heltidsjobb som projektledare på ABF började som ett sommarjobb.

– Jag föreläser för ungdomar och personal om mina egna erfarenheter. Jag kom som 10-åring från kurdiska Irak och hamnade ett tag på fel väg i livet. Idag är jag stolt över det jag åstadkommit – att jag lyckades få en universitetsexamen – och hoppas att jag kan inspirera och motivera andra unga som lever destruktivt.

– Jag håller också på med musik vid sidan av – jag skriver mycket hip hop och r´n´b. Det var tack vare musiken jag hittade rätt igen.

Kommer du jobba på socialkontor i framtiden?

– Den miljön känns väldigt fyrkantig och det är inget som jag som person trivs med. Jag vill vara med och påverka på andra arenor än inom socialtjänsten.

Vad gör du om tio år?

– Jag hoppas jag har ett övergripande ansvar för en verksamhet som jag själv har startat upp. Det är ett mål jag haft väldigt länge. Just nu håller jag på och startar en verksamhet för ungdomar på fritidsgårdar.

Artiklar

Annica Gren håller i en lägerverksamhet där ett 70-tal unga träffas. Själv spelar hon inte så mycket datorspel. Foto: Sofia Sabel.

Datorspelsklubb för hemmasittare

I Göteborgs stad finns en unik verksamhet för datorspelsintresserade ungdomar med diagnoser inom autismspektrat. Här får de hjälp att bryta sin isolering och möta andra med samma intresse. Annica Gren samordnar träffarna.  2019-09-23

Foto: Mostphotos.

Kvalitet = bra reklam

Socialsekreterare som upplever att de har möjlighet att göra ett bra jobb vill gärna stanna på sin arbetsplats och kan även tänka sig att rekommendera den till andra. Det visar ny forskning från Malmö universitet.  2019-09-23

”Vi har verkligen fått mandat att prova nytt”, säger Joachim Ekdahl. Här tillsammans med Saga ­Andersson, Bitte Wikström och Lisbeth Davidsson. Foto: Anders Andersson.

Digitalt team bryter ny mark

Vad har du för behov? Det har Helsingborgs socialtjänst frågat brukarna. Nu ska fem ­kreativa socialsekreterare och en tjänstedesigner skapa lösningar som är utanför boxen. Ett mål är att socialsekreterarna ska få mer tid för möten med brukarna.  2019-09-23

Elin ­Högberg och Amanda Ricketts startade podden med ­Jonathan Isgren och Ebba Bäcklund. Nu lämnar de över stafettpinnen 
till andra studenter. Foto: André De Loisted.

Podd täpper till kunskapsluckan

Glappet mellan socialarbetare och brukare behöver suddas ut. Det menar socionomstudenterna vid Socialhögskolan i Lund som står bakom Kunskapsluckan – en podd om erfarenhetsbaserad kunskap.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb