×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

  • 
            Jonas Grönberg, längst fram, förbereder flytten tillsammans med chefen för samhällsbyggnadskontoret Thomas Thunblom.

    Jonas Grönberg, längst fram, förbereder flytten tillsammans med chefen för samhällsbyggnadskontoret Thomas Thunblom.

Ingen upprepning av förra flyttmissen

2015-01-30

Tidningen Vision nr 1 2015. Det blev pannkaka av förra flytten på grund av dålig samverkan. ­ Den här gången går det lätt som en plätt för samhällsbyggnads­kontoret, som har blivit ett gott föredöme i Upplands Väsby kommun.

Fakta

Tre tips för lyckad samverkan

 Om du är skyddsombud, var lyhörd för vad som händer på olika enheter. Vad är det man pratar om i korridoren eller vid fikaborden?

 Påtala envist för arbetsgivaren att skyddsombudet ska vara delaktig redan i ett tidigt skede och under hela processen vid förändringar.

 Hitta goda exempel i organisationen som kan inspirera, och sprid dem.

Källa: Marie Lindeberg

Bäddat för
dålig arbetsmiljö

När samhällsbyggnadskontoret i Upplands Väsby skulle flytta in i sina nuvarande lokaler för några år sedan gick det snabbt. Så snabbt att man missade att kontrollera om lokalerna var anpassade för verksamheten.

– Det var problem med värmen och ventilationen fungerade halvdant. Rummen var för stora eller för små, säger byggnadsinspektören och skyddsombudet Jonas Grönberg.

Dåvarande skyddsombud hade inte fått vara delaktig i enlighet med arbetsmiljölagen, och de anställda hade inte fått information om lokalbytet förrän allt redan var beslutat av arbetsgivaren,
och alltså inte kunnat vara med och påverka.

Jonas Grönberg började dock inte arbeta på kontoret förrän cirka ett år efter flytten, och hade därför sluppit ”flyttchocken”. Men posten som skyddsombud på våningsplanet stod nu tom, så han tog på sig uppdraget. Något som får konsekvenser när hela kontoret om ett och ett halvt år ska flytta igen, eftersom byggnaden ska rivas.

Den här gången verkar arbetsgivaren inte vilja göra om samma misstag.

Krävde att
få vara med

Jonas Grönberg är med i det nätverk för skyddsombud som finns i kommunen, som hålls ihop av Visions huvudskyddsombud, Maria Lindeberg. Varje nätverksträff innehåller olika teman. Ett av dem har handlat om skyddsombudens roll vid stora förändringar i organisationen, enligt arbetsmiljölagen.

– Skyddsombuden ska vara med tidigt i processen, innan arbetsgivaren har en färdig lösning, inte bara samla in åsikter till vanliga samverkansmöten. Skyddsombud och fack har ju kompetensen i arbetsmiljöfrågor. Men jag har en känsla av att skyddsombuden i Upplands Väsby historiskt sett inte har fått vara delaktiga i den mån de har rätt till, säger Maria Lindeberg.

Hon menar att det inte alltid är lätt att övertyga chefer om att de ska se skyddsombuden som en tillgång i ett förändringsarbete. Men den här gången fick de gehör hos chefen på samhällsbyggnadskontoret.

– Kanske delvis för att inte samma problem skulle uppstå igen, säger Jonas Grönberg.

 

Exemplarisk
samverkan

En grupp på runt tjugo personer med representanter från arbetsgivaren, facket och personal sattes ihop för att delta i processen. Gruppen träffas sedan dess varannan vecka en timme åt gången.

– Det ska vi göra ända fram till flytten. Vi diskuterar bland annat placering av det nya kontoret, om alla ska sitta under samma tak och vad vi har för övriga behov. Vi blir dessutom informerade kontinuerligt om allt som arbetsgivaren gör, säger Jonas Grönberg.

För att ta reda på vilket slags kontor som fungerar bäst ska de göra studiebesök på andra arbetsplatser för att titta på olika lösningar, som kontorslandskap och aktivitetsbaserade kontor. De ska också kontrollera om och vad Arbetsmiljöverket har för åsikter i frågan.

– Den här samverkan funkar klockrent, säger Jonas Grönberg.

Även Maria Linde­berg är nöjd med resultatet, som hon menar kan komma att få andra avdelningar i kommunen att ta efter.

– Skyddsombuden på samhällsbyggnadskontoret är delaktiga på precis det sätt som arbetsmiljölagen säger. En lyhörd chef, en kompetent HR-specialist och aktiva skyddsombud har varit framgångsfaktorer.

Artiklar

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Patti Hansén har inget fast kontor utan jobbar på plats på enheterna han ansvarar för. Foto: Sofia Sabel.

Patti Hansén: ”Det går att utrota hemlösheten”

Ingen ska behöva sova på gatan. Det menar socialpedagogen Patti Hansén, verksamhetschef för området hemlösa på Räddningsmissionen. Han kräver ett politiskt uppvaknande och vill att fler riktar blickarna mot Finland.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb