×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Här finns Vision i världen

2015-08-27, Tidningenvision.se

Tidningen Vision nr 5 2015. Förbundet driver på för bättre arbetsvillkor i åtta länder. "Vision är en Fair Union och det innebär att ta ansvar för att det är schysta villkor hela vägen", säger Magnus Andersson, internationell sekreterare på Vision.

Svenska fackförbund driver ett 100-tal utvecklingsprojekt runt om i världen. ­Vision stödjer den fackliga utvecklingen i bland annat Swaziland, Paraguay och Tunisien.

– Vision är en Fair Union och det innebär att ta ansvar för att det är schysta villkor hela vägen. Det är ett engagemang som inte bara gäller i våra kommuner och landsting, utan det sträcker sig även utanför våra gränser, säger Magnus Andersson, internationell sekreterare på Vision.

De svenska facken har i dag 99 utvecklingsprojekt i ett åttiotal länder samt ett 20-tal informationsprojekt. De syftar alla till att på ett eller annat sätt bygga starka fackliga organisationer som kan kräva mänskliga rättigheter i arbetslivet.

Vision driver sex internationella samarbetsprojekt i åtta länder. Den gemensamma nämnaren är att stötta fackförbund inom offentlig sektor med utbildning och rådgivning. Projekten handlar till exempel om att förbättra arbetsmiljön, öka jämställdheten och att stärka de fackliga rättigheterna.

Sedan många år driver Vision ett projekt i Turkiet, en demokrati som knackar på dörren till EU, men där situationen fortfarande är ­besvärlig för vissa grupper. Där händer att fackligt aktiva trakasseras och lagar mot terrorism används för att fängsla dem.

Vision hjälper sina turkiska systerfackföreningar som försöker få sina häktade medlemmar frisläppta, men stödjer också kampanjer mot otrygga anställningar i offentlig sektor.

– I vintras fick 98 anställda sparken från ett sjukhus för att de var med i facket. Sedan dess campar de utanför byggnaden i protest och får stöd i form av mat och material från Visions solidaritetsfond, säger Magnus Andersson. 

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb