×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Politikerpensioner skrotas inte överallt

2014-09-03, Tidningenvision.se

I en tredjedel av landets kommuner kommer inte de nya stramare reglerna kring politikerpensioner antas före valet trots organisationen Sveriges Kommuner och Landstings (SKL) uppmaning.

Avlönade kommunpolitiker som tillsätts efter valet kommer få mindre generösa pensionsvillkor i majoriteten av Sveriges kommuner. Men i ungefär var tredje kommun har man inte antagit SKLs nya modell med omställningsstöd istället för pension för avgående politiker. Det visar en enkät som Ekot i Sveriges Radio gjort som besvarats av 260 av landets 290 kommuner.

Enligt det gamla systemet kan kommunpolitiker välja att avgå från sina politiska uppdrag redan vid 50 års ålder och istället få full pension fram till 65-årsdagen. Den nya modellen som SKL tog fram i oktober förra året innebär att det systemet skrotas till förmån för ett omställningsstöd som expolitiker kan få under max tre års tid.  SKLs ambition var att den nya modellen skulle antas i god tid före årets val men så har det alltså inte blivit i alla kommuner. Enligt Ingela Gardner Sundström, ordförande i SKLs förhandlingsdelegation, vore det bra om övriga kommuner antar de nya reglerna under hösten istället för att skjuta det på framtiden.

– Då kommer ju ytterligare ett antal politiker in i den gamla modellen som bygger på pensionering istället för omställning till arbete och det tycker jag vore mycket sämre, säger Ingela Gardner Sundström till Ekot.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum