×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Maktskifte i många kommuner

2014-09-15, Tidningenvision.se

De rödgröna partierna, S, MP och V tar över i många kommuner efter valet. Men SD är den stora vinnaren även i kommunerna.

Det kommer att bli maktskifte i många av landets kommuner. Det står klart även om valsiffrorna ännu är preliminära.  Alliansen förlorar makten till en rödgrön majoritet i bland annat Stockholm, Uppsala, Helsingborg, Sundsvall och Lund.

Moderaterna är den stora förloraren även i kommunvalet och tappar enligt tidningen Dagens Samhället väljare i 253 kommuner av landets 290 kommer.

Feministiskt initiativ kommer in i 13 kommuner, bland annat i Gudrun Schymans hemkommun Simrishamn samt Stockholm, Göteborg och Malmö.

Sverigedemokraterna går framåt i nästan alla kommuner. Enligt TT blir partiet nu representerat i 283 av landets 290 kommuner. Till exempel kommer partiet in i Stockholms och Kirunas fullmäktige.

I Örkelljunga fick SD 24 procent, en procentenhet mindre är det största partiet Socialdemokraterna. SD är nu näst störst i över 20 kommuner.

Valdeltagandet var högst i Lomma med 90,5 procent och lägst i Haparanda med 58,9 procent.

Även i flera landsting blir det maktskifte. I Västernorrland får S nästen egen majoritet vilket innebär att Alliansen åker ut. Även i Uppsala läns landsting tar en rödgrön majoritet över från Alliansen.

I Region Skåne ska Socialdemokraterna enligt Sydsvenskan försöka bilda en ny majoritet med Miljöpartiet, Centerpartiet och Folkpartiet.

I Stockholms läns landsting förlorar Alliansen majoriteten men är fortfarande större än S, V och MP. SD kommer in och blir vågmästare.

Även i Östergötlands landsting och Kronoberg tappar Alliansen makten till de rödgröna.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Illustration: Marie Åhfeldt

Kolla kommunernas löner

Var är snittlönen för IT-tekniker, enhetschefer och skoladministratörer högst? Tidningen Vision har sammanställt en lönekarta med medellönerna i samtliga kommuner i 23 yrken. Dra och klicka i kartbilden för att se snittlönerna i din kommun, eller välj yrkestabell under kartan.  2019-04-12

Foto: Jann Lipka

Allt fler har inhyrd kollega

Kommunernas kostnader för bemanningsanställda har tredubblats på fem år. Nu vill facket att man satsar mer på personalen i stället. Tidningen Vision har pejlat läget bland den befintliga personalen. Hur ser man på sina konsultkolleger?  2019-01-21

Vision: Korta arbetstiden

Nu börjar förhandlingarna om ett nytt avtal för kommun- och landstingsanställda. Vision kräver kortare arbetstid.  2017-01-18

''Förbered dig inför lönesamtalet och var beredd på att argumentera för din lön.'' säger Linnea Nilsdotter, tandsköterska och fackligt ombud. Foto: Lasse Nilsson

Gott arbete syns inte på lönen

Uppfyllda mål påverkar inte lönen. Det upplever fyra av tio Visionmedlemmar enligt en undersökning som förbundet har gjort.  2016-12-01

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb