×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

warning icon

Vill du testa vår betasida?

Vi har tagit fram en ny startsida på vår webbplats och du kan vara med att testa den. Vi vill gärna att du berättar vad du tycker. Testa den nya startsidan

Hon vill höja tolkarnas status

2014-09-16, Tidningenvision.se

Tolkar hjälper inte bara flyktingar att göra sig förstådda, de introducerar också det svenska samhället. Caroline Balkstedt vill därför höja yrkets status.

Fakta

Ålder: 45 år.
Yrke: Verksamhetschef.
Arbetsplats: Tolk- och översättarservice i Örebro.
Fritid: Tar gärna långa promenader.
Bor: I centrala Örebro.

Ni har tagit initiativ till en webbaserad grundutbildning för tolkar tillsammans med Tolkservicerådet. Varför?  
– Det finns ett enormt och akut behov av att rekrytera tolkar men inte tillräckligt många utbildningsplatser. Det är ett dilemma för oss eftersom vi inte vill anställa outbildade. Vi tar fram en webbaserad utbildning för att ge dem som vill arbeta som tolk en grund att stå på.

Hur kan arbetsvillkoren förbättras?
– Tolkarna måste få skäligt betalt för sitt arbete. I egenskap av ordförande för Tolkservicerådet har jag formulerat krav på en sådan konkurrenskraftig ersättning i en skrivelse till regeringskansliet. Lokalt i Örebro har jag uppmärksammat landstingsledningen med samma uppmaning – taxan som domstolsverket har borde vara norm.

Vad jobbade du med innan?
– Jag har jobbat i tolkbranschen länge och varit tolk själv, från arabiska till svenska. Så jag vet hur tolkarnas verklighet ser ut. De erfarenheterna har hjälpt mig mycket i rollen som chef.

Är det från de erfarenheterna ditt engagemang kommer?
– Så är det nog men jag engageras egentligen av alla frågor som rör integration. Vi ställs hela tiden inför nya flyktingströmmar och i arbetet som tolk hjälper du inte bara en flykting att göra sig förstådd. Du har också en viktig roll när det gäller att introducera nyanlända i det svenska samhället. Betydelsen av det ska inte underskattas men märks alltför sällan av i tolkarnas ersättning eller yrkets status. Det vill jag förändra.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb