×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Göteborg landets bästa hbtq-kommun

2014-09-01, Tidningenvision.se

RFSL har granskat kommunernas arbete med hbtq-frågor. Göteborg, Växjö och Malmö är bäst medan tre kommuner i Västerbotten hamnar längst ned på listan.

I kommunundersökningen har RFSL bland annat granskat kommunernas arbete med hbtq-frågor inom skolan och hur personalen utbildas. Man har även granskat kommunernas verksamheter, till exempel om man genomfört insatser för att förbättra bemötande och service till invånare som är hbtq-personer och om man har delat ut bidrag till hbtq-organisationer.

RFSL har också granskat hur många inom kommunen som lever i samkönade äktenskap eller registrerade partnerskap, hur många som utsatts för hatbrott på grund av sin sexuella läggning och hur attityden bland befolkningen är till bisexuella, homosexuella och transpersoner.

Högst rankad i undersökningen blev Göteborgs kommun följd av Växjö och Malmö. Göteborg får 4,17 poäng i RFSL:s beräkning där det krävs 3 för att bli godkänd.

–Det är naturligtvis roligt att Göteborg hamnar i topp och det handlar ju om stora satsningar som gjort här. Men, alldeles nyss idag fick jag en homofob kommentar på stan, säger Finn Hellman, ordförande i RFSL i Göteborg i ett pressmeddelande.

I botten av rankningen kommer Bjurholm och Åsele med 1,65 poäng.

46 kommuner, eller 15,9 procent får över betyget 3.

Läs hela undersökningen här.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Tipsa oss!

Vad vill du läsa om i Tidningen Vision? Kontakta oss på redaktionen.

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb