×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

EU tar krafttag mot stress på jobbet

2014-09-03, Tidningenvision.se

Som del i en stor EU-kampanj informeras nu 26 000 svenska företag om risken för stress av Arbetsmiljöverket. 2000 av dem ska kontrolleras av myndigheten senare i höst.

I Europa uppger hälften av arbetstagarna att det är vanligt med arbetsrelaterad stress på jobbet. Dessutom anser 40 procent av arbetstagarna att deras arbetsgivare inte vet hur de ska förebygga densamma. Siffrorna baseras på en undersökning från Europeiska arbetsmiljöbyrån, EU-Osha.

I Sverige deltar Arbetsmiljöverket i kampanjen på olika sätt. Delvis genom att informera 26 000 företag i vitt spridda branscher – alltifrån förskolor till religiösa samfund – om arbetsrelaterad stress. Ett urval av dessa, närmare bestämt 2000 kommer också att inspekteras av myndigheten senare under hösten.

– Arbetsgivaren behöver undanröja riskerna för stress på samma sätt som kemiska risker eller farliga maskiner. Men för det krävs kunskap om vilka förhållanden som kan ge upphov till stress just hos dem, säger Britt-Marie Henriksson projektledare för kampanjen, i ett pressmeddelande.  

Arbetsmiljöverket har bland annat tagit fram en webbutbildning för att sprida kunskap om hur man kan hantera sådana här arbetsmiljöproblem. Tydligare roller och arbetsuppgifter, minskad arbetsmängd och ökade möjligheter till samarbete är alla exempel på åtgärder för att minska stress på jobbet.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum