×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt grepp för rätt arbetssätt

2014-05-19, Tidningenvision.se

På kirurgen i Kalmar sätter man patienten i centrum när administrationen ska kartläggas. Målet är att den vårdande personalen ska få mer tid till patienterna.

– Vem tar hand om remissen, vem pratar med patienten när han eller hon ringer, vem bokar, vem bedömer vad som ska göras, vem skriver kallelser, och så vidare? Det vi gör är att följa patienten hela vägen tills den skrivs ut för att se vilken yrkesgrupp som gör vad, säger Marita Blomberg Nilsson, projektledare för en pilotstudie som i mitten av mars drogs i gång på kirurgkliniken i Kalmar.

Marita Blomberg Nilsson är medicinsk sekreterare, utbildad i organisationsutveckling och projektledning, och har tidigare ansvarat för andra projekt i landstinget. Nu ska hon under tre månader leda studien av hur det vårdadministrativa arbetet på kliniken går till.

Metoden, att följa två fiktiva patienter – en som tas in på remiss och en som kommer från akuten – har hon själv utvecklat. När kartläggningen är färdig görs en analys för att se vad som kan förändras i hur administrationen görs i dag, samt en handlingsplan och en modell andra kliniker kan jobba efter.

– Det är viktigt att ha patientperspektivet, och även om rutinerna kan vara olika på andra kliniker tror jag att vår metod går att använda, säger Marita Blomberg Nilsson.

Det har gjorts liknande kartläggningar i andra landsting. Men även om alla varit eniga om att rätt person ska göra rätt sak, har det varit svårt att komma till skott med konkreta förändringar.

Men Marita Blomberg Nilsson tror att man har goda utsikter att lyckas i Kalmar.

– En fördel är att initiativet kommer från politikerna. Och att alla yrkesgrupper är med i projektet och är intresserade av förbättringar. Sedan är också de fackliga organisationerna med som referensgrupp och blir delaktiga, säger hon.

Beslutet om ”Rätt vårdadministration på rätt nivå” har fattats av landstingets personaldelegation. Startskottet har precis gått, och i första hand ska pilotstudien på kirurgkliniken bli klar.

Men målet är att frigöra vårdande personalens administrativa tid till att vårda patienter. Och Anders Henriksson (S), landstingsstyrelsens ordförande, konstaterar att om projektets slutsats blir att det behöver anställas fler medicinska sekreterare så ska det genomföras.

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Foto: Privat.

Vad säger patienterna om att du är med på ronden?

Fem frågor till Kim Björn medicinsk sekreterare i Norrtälje sjukhus, avdelning 3 (kirurgen).  2019-08-19

Foto: Mostphotos

Onödig oro över e-journaler

E-journaler kommer att innebära ökad arbetsbelastning. Det befarade många läkare inför lanseringen för några år sedan. Men ny forskning visar att det inte alls blev så.  2019-08-19

Medicinska sekreteraren Vanja Kronlund handleder Lina Langebro och Klara Persson. Foto: André de Loisted

Öppnar för fler praktikanter

Utan fler praktikplatser kan utbildningarna för ­medicinska sekreterare inte växa. Men många ­arbetsgivare saknar både handledare och fysiskt ­utrymme. Skånes universitetssjukhus har infört en ny modell för att lösa problemet.  2019-08-19

Amanda Hansson Veronica Johansson, Josefine Carlsson och Erik Hellstrand-Junhem är missnöjda med de löner som erbjuds. Foto: Marlin Johansson

Studenter kräver högre löner

”Orimligt låga”. Så beskriver studenterna som går den tvååriga utbildningen till vårdadministratör i Region Jönköpings län de löner de erbjuds under sommaren i väntan på att nästa termin ska börja.  2019-08-19

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb