×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Eskilstuna tvingas böta för festivalupphandling

2014-05-05, Tidningenvision.se

Eskilstuna kommun anlitade det delvis kommunala bolaget EMAB för att arrangera två festivaler utan att göra någon upphandling. Nu döms kommunen till 225 000 kronor i böter.

Förra året anlitade kommunen EMAB för att arrangera festivalerna ”Springpride” och ”Eskilstuna stadsfestival”. Bolaget ägs till 40 procent av kommunen och 60 procent av näringslivet.

Men kommunen annonserade inte ut upphandlingen, som var värd tre miljoner kronor, utan gav uppdraget direkt till EMAB.

Eskilstuna kommun har bland annat hävdat att man haft rätt att ge uppdraget direkt till EMAB utan någon konkurrensutsättning eftersom bolaget delvis ägs av kommunen. Kommunen hänvisade också till att man tidigare skrivit ett basavtal med EMAB och att festivalerna ingick i avtalet.

Förvaltningsrätten anser dock att kommunen brutit mot lagen om offentlig upphandling och därför ska betala 225 000 kronor i upphandlingsskadeavgift.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum