×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Visionmedlemmar ställs utanför efter avtalsbyte

2014-06-04, Tidningenvision.se

Hagabadet i Göteborg har sagt upp sitt kollektivavtal med Vision och tecknar avtal med fackförbundet SRAT i stället. Men där kan Visions medlemmar inte gå med.

Vision har runt 15 medlemmar på Hagabadet i Göteborg. Arbetsgivaren har nu sagt upp avtalet med förbundet för att i stället teckna avtal med SRAT, ett Sacoförbund för bland annat akademiker inom hälsoområdet.

Anledningen till bytet är enligt vd:n Pelle Johansson att avtalet med SRAT är bättre anpassat till verksamheten.

– Hagabadets verksamhet har förändrats de senaste åren. Tidigare handlade det om sjukvård och företagshälsovård och därför hade vi Vårdföretagarnas avtal men nu har vi bara friskvård med gym och spa och då passar avtalet för friskvårdsbranschen bättre, säger han.

Problemet för Visions medlemmar är att de inte kan gå med i SRAT eftersom de inte tillhör rätt yrke eller har akademisk examen.

– Det är jättetråkigt att SRAT inte tar in våra medlemmar. Vi gör vad vi kan för dem nu och tittar på om det finns någon lösning för att ta tillvara medlemmarnas intresse ändå, säger Hedwig Frost, ombudsman på Visions center i Göteborg.

Vision kan fortfarande företräda medlemmarna i vissa frågor, till exempel om någon skulle bli uppsagd, men kan inte påverka villkoren i avtalet.

Pelle Johansson säger att de inte var beredda på att så många medlemmar inte skulle kunna gå över till SRAT men tycker fortfarande att den lösningen är den bästa.

Hur ska ni se till att Visions medlemmar får inflytande över sina villkor nu?

– Vi har möten varje månad där alla får komma till tals och om vi gör större förändringar pratar vi med medarbetarna och förhandlar enligt medbestämmandelagen, MBL, säger han.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum