×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nytt löneavtal: Minst 2,3 procent på folkhögskolor

2014-06-18, Tidningenvision.se

Minst 2,3 procent i löneökning, större inflytande över arbetstiden och bättre villkor för nyblivna föräldrar. Det är några av punkterna i det nya avtalet för Visions medlemmar som jobbar på folkhögskolor och friskolor.

I dag blev det nya löneavtalet för Visions medlemmar på folkhögskolor klart. Det berör omkring 450 skolassistenter, administratörer, tekniker och ekonomer på 120 folkskolor och friskolor som är anslutna till Arbetsgivaralliansen.

Det nya avtalet är tvåårigt och gäller retroaktivt från 1 maj i år.

Förutom att avtalet garanterar en löneökning på minst 2,3 procent per år förlängs också föräldrapenningtillägget från fem till sex månader. Tillägget innebär att medlemmen får 90 procent i stället för 80 procent av lönen under föräldraledigheten.

I det nya avtalet får Visions medlemmar också möjlighet att komma överens med chefen om förtroendearbetstid. Det ger den anställde större inflytande och möjlighet att påverka sin egen arbetstid.

Avtalet ger också medlemmarna en möjlighet att växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Den som tjänar 25 000 kronor i månaden och har 25 dagars semester får omkring 3 800 kronor i semesterdagstillägg. I de omkring 100 kommuner som har infört möjligheten får de anställda fem extra dagar om de avstår från tillägget.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum