×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

”Vi har ett jätteproblem”

2014-02-12, Tidningenvision.se

Det blir inte färre visstids­anställningar i framtiden. Det menar Victor Bernhardtz, utredare på fackliga idéinstitutet Katalys. Både samhället och facken måste förändras för att visstidarna inte ska förbli ett B-lag.

De senaste tio åren har visstidsanställningarna legat på konstant hög nivå, mycket högre än för 15 år sedan. I dag har var fjärde anställd kvinna i åldern 25–34 år en tidsbegränsad anställning.

– Det är helt sjuka siffror. Vi har ett jätte­problem, säger Victor Bern­hardtz, som är utredare på Katalys och har varit redaktör för boken Skitliv, som handlar om ungas villkor på arbetsmarknaden.

Victor Bern­hardtz ser inga tecken på att utvecklingen kommer att vända.

– Det är ingen större idé att hoppas på en tillbakagång till hur det såg ut 1990.

I dag är samhället anpassat efter att befolkningen har fasta heltidsjobb. Victor Bernhardtz menar att det krävs förändringar på alla nivåer för att personer med tillfälliga anställningar ska bli inkluderade.

– Har man inte fast jobb, får man förr eller senare problem. Vi måste justera trygghetssystemen, som sjukförsäkring och arbetslöshetsförsäkring, och tillgången till barnomsorg. Annars är risken att människor tappar förtroende för det officiella Sverige och tänker ”jag skiter i er, för ni skiter i mig”.

Även fackförbunden måste vakna till ordentligt, menar Victor Bernhardtz.

– Fackförbundens organisationsstrukturer bygger ofta på att man har fast jobb. Det är inte möjligt för många timanställda att ta ett förtroendeuppdrag. Fackförbunden måste hitta strategier för hur man skapar representativitet och ser till att alla får plats, även visstidsanställda.

Karin Warne

karin.warne@vision.se

Artiklar

Vi har ny webbplats!

Tidningen Vision har bytt hemsida och webbadress. Besök oss på tidningenvision.se.  2019-10-28

Foto: Jann Lipka.

Blev du bjuden på lönekalaset?

Majoriteten av Visions medlemmar i kommuner och regioner fick löne­ökningar mellan 2,4 och 3 procent i år. Luleå och ­Vetlanda toppar bland kommunerna. Väster­norrland fick högsta ­snittökning bland ­regionerna.  2019-09-23

Medicinska sekreteraren Dennis Lindgren Örcel, här med kollegan Carina Johansson, fick ett lönesamtal tack vare ett inlägg på Facebook. Foto: Karl Nilsson.

Missnöje trots extra ­satsning

Flera regioner gjorde speciella satsningar på medicinska sekreterare och tandsköterskor i år. I Region Västernorrland fick båda yrkesgrupperna fyra procents löneökning i genomsnitt. Men trots höjningarna jäser missnöjet med för låga löner.  2019-09-23

Eva-Lotta Nilsson.

”Vi i Vision måste ligga på”

”Löneökningarna är bra på många håll jämfört med övriga arbetsmarknaden. Men vi måste ­titta närmare på arbetsplatser som haft lägre löneökningar”, säger Visions förhandlingschef Eva-­Lotta Nilsson.  2019-09-23

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb