×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Bygglov i expressfart på Värmdö

2014-02-17, Tidningenvision.se

Det ska bli fart på bygglovsärendena i Värmdö kommun. Samma dag som ansökan lämnas in ska bygglov kunna ges.

Bygglovsärendena har tidigare dragit ut på tiden i Värmdö kommun. Ett förbättringsarbete har gjort att handläggningstiden för ett ärende nu är nere på nästan 6 veckor för bygglov och åtta veckor för avlopp.

Med så kallat expressbygglov vill man få ner tiderna ytterligare. Från och med den 1 mars ska det bli möjligt att lämna in en bygglovsansökan till kommunhuset före klockan nio på morgonen och få ett besked innan arbetsdagens slut.

För de ansökningar som kommer in senare lämnas besked efterföljande dag. Den snabbare hanteringen medför ingen extra kostnad för kunden.

För att en ansökan ska kunna hanteras som ett expressbygglov måste den uppfylla vissa kriterier. Fastigheten ska ligga inom planlagt område, åtgärden ska vara planenlig och byggnationen får inte påverka vatten eller avlopp. Ansökan måste också vara komplett.

Förra året fick kommunen allvarlig kritik av JO för ett bygglovsärende som drog ut på tiden. I det fallet meddelande nämnden sitt beslut drygt ett år och fyra månader efter att ansökningen kom in.

Niklas Lindstedt

niklas.lindstedt@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum