×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Administration slås samman – 28 tjänster bort

2014-02-20, Tidningenvision.se

I dag sitter de utspridda över hela Halland. Nu ska personal- och löneadministratörerna i Region Halland samlas i Halmstad. Billigare och mer effektivt, hoppas regionledningen.

I slutet av april ska en ny gemensam administration sjösättas i Region Halland. Personal- och löneadministration, rekrytering, fakturahantering, patientadministration och administration av HR- och ekonomisystem finns bland de arbetsuppgifter som ska skötas från Halmstad.

–Det är egentligen inget nytt, många landsting och kommuner har gjort det här tidigare. Genom att slå samman arbeten som i dag görs på olika platser till en enhet kan vi bli mer effektiva och få högre kvalitet, säger William Hedman, ekonomidirektör på Region Halland.

Runt 28 tjänster kommer att försvinna men regionledningen tror att det i huvudsak kommer att lösas genom att äldre medarbetare går i pension.  Besparingen förväntas på sikt bli 15 miljoner per år.

–Vi kommer att hantera detta med naturlig avgång och pensionsavgångar. Men jag måste passa lite på frågan eftersom vi inte riktigt är klara, säger William Hedman.

Uppskattningsvis 15 personer kommer att behöva börja pendla till Halmstad från andra arbetsplatser i regionen, bland annat från Varberg.

Maj-Lis Adolfsson är ombud för Vision, och har även varit med som facklig representant i diskussionerna inför den nya administrativa enheten. Åsikterna från kollegerna är blandade, berättar hon.

–En del tycker att det kommer att bli bra och en del tycker inte det. Några vill inte byta arbetsplats och en del tycker inte om det nya arbetssättet. Samtidigt får vi nya arbetskamrater och det är positivt, säger hon.

Du är administrativ assistent och ska själv jobba på den nya enheten. Vad har du för tankar om din nya arbetsplats?

–Det är inte fel att göra något nytt men det kommer att bli en stor förändring i arbetssättet. I dag jobbar jag med många olika saker som fakturering, anställnings- och personalfrågor och rekrytering. Nu ska vi bli specialister inom mindre områden och även ha supportfunktion. Det känns lite både och, tycker jag.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Privat foto: Maria karlsson

Vad är det bästa med att viga par?

Fem frågor till Maria Karlsson, receptionist och vigselförrättare i Vara kommun.  2019-06-03

På onsdagar ska alla elever på SSHL bära skoluniformen. Mörkblå kavaj, vit skjorta med slips och gråa byxor eller kjol.
Foto: Lasse Nilsson

Ger trygghet långt hemifrån

Hur klarar man som 14-åring att ensam flytta från ­familjen till andra sidan jordklotet och bo på internat­skola? Skolsekreteraren Janette Johansen hjälper ungdomar att förbereda sig för den stora omställningen.  2019-06-03

Enligt den tidigare lönekonsulten Ingrid Enulf i Lund har det varit mycket strul med det nya systemet. Foto: André De Loisted

Stökigt vid systembyte

Ofärdiga funktioner och alltför basic utbildning. Det var några saker som gjorde att arbetsmiljön blev rörig när man införde ett nytt lönesystem i Lund.  2019-06-03

Störst ökning i skolan

Skoladministratörerna är de administratörer i kommunerna som fått störst löneökningar de senaste två åren.  2019-06-03

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb