×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Nu får kommunanställda flytta sina pensionspengar

2014-08-28, Tidningenvision.se

Från den 1 september får anställda som omfattas av vissa kommunala tjänstepensionsavtal grönt ljus för att flytta sina pensionspengar mellan alla valbara försäkringsbolag.

Förhandlingarna som ger anställda inom kommun och landsting rätt att flytta sin redan intjänade tjänstepension är avslutade. Och avtalsparterna är nöjda med resultatet. Hittills har man nämligen bara kunnat välja placering för pengar som sätts av framåt i tiden.

– Vi är glada över att våra anställda får ett större inflytande över sitt pensionskapital, på ett säkert och enkelt sätt, säger Jesper Neuhaus, ansvarig förhandlare för pensionsavtal på Sveriges Kommuner och Landsting, SKL, i ett pressmeddelande.

Det är anställda som har något av tjänstepensionsavtalen KAP-KL, AKAP-KL, PFA 98 och PFA01 som får möjligheten att flytta sina pensionspengar genom valcentralen Pensionsvalet. I praktiken innebär flytträtten att man får flytta hela sitt pensionskapital från ett försäkringsbolag till ett annat. Istället för att ha sina pensionspengar spridda mellan olika försäkringsbolag kan man alltså efter månadsskiftet samla allt pensionskapital i ett bolag.

– Flytträtten innebär en viktig förstärkning av pensionsspararnas konsumentmakt. För framtiden hoppas vi att regeringen även ska göra det möjligt att samla flera försäkringar i en, säger Ossian Wennström förhandlare för AkademikerAlliansen i ett pressmeddelande.

Ellen Larsson

ellen.larsson@vision.se

Artiklar


      Efter drygt 30 år i Bollnäs kommun tjänar Mari Lööv 25 200 kronor i månaden. Hon tycker lönen är alldeles för låg. Foto: Maria Hansson

Stort missnöje med lönerna

Var femte administratör i kommun och landsting mycket missnöjd med sin lön. Anställda i Svenska kyrkan och kommunala bolag är mindre missnöjda.  2016-02-24


      Malin Bjerkhede

Luckor i lag för lika lön

Det behövs tydligare regler för hur lönekartläggningar ska göras. Det anser Vision som vill ha skärpt lagstiftning för att snabba på utvecklingen mot jämställda löner.  2015-09-10


      Christel Svensson receptionist Tranås, Agneta Blomqvist Görres skolkurator Täby, Marie Andersson socialassistent Alvesta och Torbjörn Gustafsson, IT-tekniker Region Kronoberg.

Vad fick du för lön?

Ordentliga löneökningar på vissa håll, hyfsat för de allra flesta och några rejäla bottennapp. Så ser resultatet ut i årets löne­översyn i kommuner, landsting och regioner. Flera av Visions förhoppningar med det sifferlösa avtalet har besannats, men också några av farhågorna.  2015-05-28

TCO gör musikvideo om kollektivavtal

– No government involved, just two parts that are king! Så rappar den framgångsrika företagsledaren i TCO:s nya film Business Like a Swede. Det är uppföljaren till förra årets virala succé om amerikanen Joe som lever "Like a Swede".  2015-02-09

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb