×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Minst fem extra lediga dagar i Borlänge

2014-08-29, Tidningenvision.se

Nu inför också Borlänge kommun möjligheten för de anställda att byta semesterdagstillägget mot fem eller sex extra lediga dagar.

Sofia Ferngren Zakariasson, ordförande i Visions Borlänge avdelning, berättar att det här är en fråga som Vision drivit länge. Idag är hon mycket glad över att avtalet äntligen är i hamn.

–Förslaget kom från oss i Vision för fyra år sedan och bordlades då, tidigt i våras återupptog vi förhandlingarna och nu är vi hamn med det nya kollektivavtalet, säger hon.

Intresset från medlemmarna har varit stort.

–Det är svårt att få till förmåner inom ramen för vårt avtal, därför känns det extra bra att vi nu har åstakommit detta, säger Sofia Ferngren Zakariasson.

Möjligheten att byta semesterdagstillägget mot fem eller sex extra semesterdagar finns numera i fyra av tio kommuner, visar en undersökning som Tidningen Vision gjort tidigare. Om det blir fem eller sex extra lediga dagar beror på hur mycket semester man redan har. Den som har 31 eller 32 dagar bör få sex extra lediga dagar, enligt Visions rekommendation. Semesterdagstillägget motsvarar 0,605 procent av lönen, 3 781 kronor för den som har en månadslön på 25 000 kronor och har 25 semesterdagar. 

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum