×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet  för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden.

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Cecilia Forss: 'Jag passade på att apa mig'

2014-08-29, Tidningenvision.se

Vilket var ditt första jobb? – Det var som guide på Falu gruvmuseum. Min pappa var museichef där. Min pappa och mamma träffades när mamma guidade i gruvan. Min bror har också jobbat där, så nu var det dags för mig, den yngsta i familjen, att sommarjobba där.

Fakta

Ålder: 29 år. 
Yrke: Skådespelare. 
Aktuell: I Colin Nutleys komedi Medicinen som har premiär 29 augusti.

Hur gammal var du då?
– 18. Det var året efter min pappa hade gått bort. Så jag kände att jag ville göra det för att hedra honom.

Med de förutsättningarna, kunde du allt om museet?
– Nej, absolut inte. Jag fick plugga på som alla andra. Och det var otroligt intressant att få lära sig så mycket historik. Men jag hade haft svårare att lära mig om det hade handlat om djur och natur, för det är jag inte alls intresserad av.

Hur trivdes du?
– Bra. Jobbet gick hand i hand med mitt teaterintresse eftersom jag fick gestalta historiska personer och händelser.

Gestalta?
– Ja, alla guider fick skapa sin touch, och guidade på olika sätt. Jag gick in i olika roller, blev till exempel Polhem, körde lite citat och förändrade rösten. Jag passade helt enkelt på att apa mig lite. Jag tror att turisterna tyckte att det var kul också.

Någon särskild händelse du minns?
– Nja, men det var lite tufft också. Jag fick lite klagomål från några gäster i början som hade otrolig historisk kunskap och inte tyckte att det var bra när man som gäst kunde mer än guiden. Så det fanns en del besserwissrar, inte bara glada turister som ville veta hur man gjorde falukorv. Men jag hade också folk som försvarade mig.

Hur tacklade du kritiken?
– Jag var nog ganska cool. Det blev mer att ”nu jävlar” och att jag lärde mig mer. Jag är egentligen en rätt känslig person, men det är svårt att knäcka mig.

Vad tjänade du?
– Det minns jag inte. Det var inte därför jag tog jobbet, utan det var mer för sorgebearbetning efter min pappa. Men jag tror att jag tjänade ganska bra. Jag köpte säkert kläder för pengarna.

Har du haft någon nytta av erfarenheterna från ditt första jobb i ditt nuvarande jobb som skådespelare?
– Ja. Allt jag är med om kan jag använda i teatern. Jag växte också mycket genom att leda grupper, att vara en tjej som vågar ta plats.

Lotta Ekstedt

lotta.ekstedt@vision.se

Artiklar

Tony Nordesjös jobb handlar om att förebygga oplanerade driftstopp. Om en trasig motor eller ett läckande rör upptäcks i tid behöver inte anläggningen stängas av. Foto: Lasse Hejdenberg

Lejonet slukar Europas sopor

Energiåtervinningen har blivit så effektiv att svenska fjärrvärmeverk i dag importerar sopor. Men nya Lejonpannan i Linköping är redo att ställa om till biobränsle om sophögarna i Europa skulle sina.  2017-01-19


    Foto: Colourbox

Världsunik apparat renar lustgas

På Eastmaninstitutets vind i Stockholm står en ny, banbrytande anläggning. Här renas tandvårdens lustgas, som är en riktig miljöbov.  2017-01-19

Alex ­Snäckerström Ålder: 37 år.
Yrke: Europride­koordinator. Arbetsplats: Westpride i Göteborg.
Första jobbet: Sommarjobbade med att plocka jordgubbar på Gotland när jag var 12–13 år. 
Kopplar av med: Träning och tv-serier, helst om superhjältar. X-Men är en av favoriterna.
Foto: Anna Rehnberg

Synar fördomar mot hbtq-personer

Han har startat tjejjour, varit pedagog, fritidsledare och thaiboxnings­instruktör. I alla roller har Alex Snäckerström kämpat för jämställdhet och hbtq-personers rättigheter. Nu är han koordinator för Europride 2018, den största Pridefestivalen någonsin i Sverige.  2016-12-01

Skäggig titel på väg bort?

Riksdagsledamot är numera vedertaget. Talesperson likaså. Men titeln tjänsteperson verkar ha svårare att ta sig in i det allmänna språkbruket. De flesta tjänstepersoner är fortfarande män, om än inte i könslig mening.  2016-09-26

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb