×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Attendo får böta för missade promenader

2014-08-29, Tidningenvision.se

42 500 kronor – så mycket får Attendo böta för att de inte följt avtalet med Linköpings kommun för vårdboendet Åleryd. De gamla har bland annat inte fått komma ut och promenera så ofta som utlovats.

Kvalitets- och utvärderingskontoret i Linköpings kommun har också ifrågasatt om Attendo följt avtalet för bemanningen för vårdboendet, det vill säga om tillräckligt många anställda funnits på plats för att ta hand om de gamla. Men i den frågan har Attendo lovat att komma in med nya uppgifter och därför har inget bötesbelopp dömts ut gällande bemanningen.

–Vi kommer att träffa dem nu i veckan titta på de nya uppgifterna, säger Mattias Bly, chef på kvalitets- och utvärderingskontoret.

Äldrenämnden – som står bakom beslutet att Attendo ska böta på grund av att de brutit mot avtalet med kommunen – har också bestämt att kvalitets- och utvärderingskontoret ska genomföra en särskild kvalitetsgranskning av Attendos övriga boenden i Linköping.

–De vill försäkra sig om att de här bristerna inte finns på några av Attendos andra boenden, säger Mattias Bly.

Kvalitets- och utvärderingskontoret kommer även under september att fortsätta granska Åleryd för att följa upp att de gamla får den ”egen tid” som de har rät till enligt avtalet, det vill säga möjlighet till en aktivitet som den äldre själv valt.

Sara Jonerin

sara.jonerin@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum