×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommuner vill ha statsbidrag utan villkor

2014-04-29, Tidningenvision.se

Kommunerna klarar de ökade kostnaderna för välfärden om statsbidragen höjs successivt. Men staten ska sluta detaljstyra vad pengarna ska gå till, anser Sveriges Kommuner och Landsting.

Kommunerna ekonomi är relativt god, och utvecklingen de närmaste åren med ökade skatteintäkter ser också bra ut, konstaterar Sveriges Kommuner och Landsting (SKL) i sin senaste ekonomirapport. 

Men kostnaderna drar iväg de närmaste åren, framför allt på grund av demografiska förändringar – fler barn i förskola och skola, fler äldre och överhuvudtaget större befolkning. Och för att klara den utvecklingen behövs både skattehöjningar och att statsbidragen höjs med 2 procent per år.

Om man tar hänsyn till pris- och löneökningar har statsbidragen enligt SKL:s uträkning sedan 2004 ökat med 0,6 procent per år i kommunerna och 1,2 procent per år i landstingen. Men samtidigt har en del av bidragen varit riktade, kopplade till motprestationer som ger ökade kostnader, till exempel att införa karriärtjänster för lärare eller ersättning för flyktingmottagning. Och räknar man bort de nya uppgifterna som åläggs kommuner och landsting har statsbidragen i själva verket minskat, anser SKL, som ser en utveckling mot att bidragen öronmärks mer.

– Många vill vara med och sätta sitt namn på vart pengarna ska gå. Det vill vi inte ha. Budskapet till riksdag och regering är att se till att det blir en stabilitet i utvecklingen av statsbidragen. Vi får bättre förutsättningar att planera och slipper ryckigheten, säger SKL:s ordförande Anders Knape (M).

Mårten Kierkegaard

marten.kierkegaard@vision.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum