×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Kommunalt bostadsbolag får böta tio miljoner

2014-04-07, Tidningenvision.se

Haninge kommuns bostadsbolag köpte ett byggföretag för att komma över en byggentreprenad utan att göra en upphandling. Nu tvingas Haninge bostäder böta 10 miljoner kronor.

I september 2012 köpte Haninge bostäder bolaget Vega Norra parken AB av ett byggföretag. Bolaget hade inga andra tillgångar än ett byggentreprenadkontrakt för bostadsbygge för 90 lägenheter värt 136 miljoner kronor.

Kommunala bolag får inte kringgå upphandlingsreglerna genom att köpa företag med tillgångar i stället för att göra en upphandling. Konkurrensverket krävde därför att Haninge bostäder skulle bestraffas med 10 miljoner kronor i upphandlingsskadeavgift - det maximala beloppet som kan dömas ut.

– Att köpa ett byggentreprenadkontrakt genom ett planerat affärsupplägg utan upphandling är ett brott mot regelverket. Ska en kommun eller kommunalt bolag bygga fastigheter ska entreprenaden som absolut huvudregel annonseras och konkurrensutsättas, säger Konkurrensverkets generaldirektör Dan Sjöblom i ett pressmeddelande.

Förvaltningsrätten i Stockholm går helt på Konkurrensverkets linje och konstaterar i sin dom att bolaget köpte företaget enbart för att komma över byggentreprenaden.

Haninge bostäder har möjlighet att överklaga domen till kammarrätten.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum