×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Tidigare landstingspolitiker dömd till fängelse

2013-09-26, Tidningenvision.se

En före detta landstingspolitiker i Värmlands landsting dömdes i dag till 3,5 års fängelse. Enligt tingsrätten har hon bland annat lurat landstinget på nästan fyra miljoner kronor.

Fallet med den tidigare landstingspolitikern och sjukgymnasten fick stor uppmärksamhet i medierna under förra året.

Hon avgick från sina politiska uppdrag för Moderaterna förra sommaren efter misstankar om att hon tagit betalt för behandlingar som hon aldrig utfört. Strax efter att landstinget gjorde en polisanmälan flydde hon till Thailand. I våras blev hon utlämnad och fördes tillbaka till Sverige.

Kvinnan har erkänt hon olovligt tagit dryga 960 000 kronor från sin dåvarande sambo. Enligt tingsrätten har hon dessutom lurat landstinget på nästan fyra miljoner kronor mellan 2007 och 2012.

Tingsrätten konstaterar i domen att någon annan påföljd än fängelse inte kan komma i fråga. Eftersom man bedömer att risken för flykt är stor ska hon sitta kvar i häkte fram tills fängelsestraffet verkställs.

Den före detta politikern ska också betala skadestånd till landstinget på drygt 3,9 miljoner kronor och drygt 350 000 kronor till den tidigare sambon.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum