×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Folktandvården riskerar böter på 150 000 kronor

2013-09-25, Tidningenvision.se

Folktandvårdskliniken i Sorsele har trasiga golv i behandlingsrummen och avloppslukt på kliniken. Nu hotar Arbetsmiljöverket med ett vite på 150 000 kronor.

I juni gjorde Visions huvudskyddsombud på Västerbottens landsting en anmälan till Arbetsmiljöverket och påpekade att det var hål i golvbeläggningen runt tandläkarutrustningen i tre av behandlingsrummen, bubblor i plastmattorna och avloppslukt på kliniken. De flesta i personalen har också mer eller mindre besvär av torra ögon, torr hud och svårt att andas när de vistas i lokalerna.

Efter en inspektion i augusti konstaterade Arbetsmiljöverket att hålen och bubblorna försvårar städningen och ökar risken för smittspridning. Eftersom personalen redan känner olika former av besvär konstaterar Arbetsmiljöverket att orsaken måste utredas för att förebygga skador och sjukfall. Även orsaken till avloppslukten måste utredas.

Arbetsgivaren måste vidta åtgärder senast 1 november annars hotar Arbetsmiljöverket med 150 000 kronor i vite.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum