×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Dålig arbetsmiljö ska kosta mer

2013-09-12, Tidningenvision.se

Arbetsmiljöverket vill att det ska bli dyrare för arbetsgivare som slarvar med arbetsmiljöarbetet. De som bryter mot reglerna ska kunna få straffavgifter på över en miljon kronor.

Arbetsmiljöverket, AMV, har fått i uppdrag av riksdagen att införa ett mer effektivt och rationellt system med straffavgifter, eller sanktionsavgifter som de egentligen heter, för att minska antalet brott mot arbetsmiljöreglerna.

AMV har nu lämnat ett förslag med olika nivåer på avgifterna beroende hur allvarliga bristerna är och arbetsplatsens storlek.

I nivå fyra, de allvarligaste bristerna där det till exempel finns fara för liv, kan straffavgiften bli från 100 000 kronor för de minsta företagen till 1 miljon kronor för de största.

När den nya lagen börjar gälla kommer AMV även i fortsättningen att kunna rikta förelägganden och förbud med vite mot arbetsgivare som bryter mot de regler som inte har fått någon sanktionsavgift.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum