×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Rätt säga nej till oseriösa anbud

2013-10-23, Tidningenvision.se

Det var rätt av Göteborgs upphandlingsbolag att avvisa anbud som är så låga att de verkar oseriösa. Det har kammarrätten slagit fast i en dom.

Domen handlar om ett ramavtal för byggarbeten där fyra företag lämnat in anbud på under 300 kronor per timme. Det tyckte kommunen var oseriöst och anbuden ratades. Bolagen gick då till domstol och vann i första instans men nu har alltså kammarrätten ändrat förvaltningsdomstolens utslag.

Kristoffer Sällfors, som är processråd vid Konkurrensverket, tror att domen kommer att få stor betydelse om den vinner laga kraft.

– Den kommer ha betydelse för både andra upphandlande myndigheter, kommuner och kommunala  bolag och även för andra domstolar som ska ta i motsvarande frågor, säger han till Radio P4 Göteborg.

Än är dock inte sista ordet sagt. Domen kan överklagas till högsta instans, Högsta förvaltningsdomstolen. Enligt P4 Göteborg överväger åtminstone ett av byggbolagen att göra det.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum