×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Förhandlingar kärvar inom turism och fritid

2013-10-01, Tidningenvision.se

Förhandlingarna för Visions medlemmar som jobbar med turism och fritid i kommunala bolag har kört fast. Parterna har kallat in medlare.

Avtalet mellan arbetsgivarorganisationen KFS och flera fackförbund, däribland Vision, skulle egentligen ha varit klart den sista mars i år. Men parterna har ännu inte kunnat komma överens.

Konflikten gäller ersättningen för obekväm arbetstid. Arbetsgivaren vill sänka ersättningen och i stället höja lönerna, något som Kommunal inte vill gå med på. KFS och Kommunal har nu kallat in medlare.

–Vi avvaktar resultatet av den medlingen för det är frågor som även påverkar oss, säger Jan-Olov Olsson, Visions ombudsman på avtalsområdet.

Arbetsgivarna vill sänka ob-ersättningarna ganska kraftigt, framförallt när det gäller helgerna, och istället höja lönerna för dem som jobbar mycket på obekväm arbetstid. Kommunal vill istället höja ob-ersättningarna. Vision är inte lika negativt till arbetsgivarens förslag.

–Vi har haft en helt annan ingång än Kommunal och har sagt att vi är villiga att diskutera frågan. Vi tycker att det finns fördelar med att höja lönerna i stället förutsatt att de som jobbar mycket på obekväm arbetstid får en rimlig höjning av lönen, säger Jan-Olov Olsson.

Vision har omkring 140 medlemmar som berörs av avtalet. De flesta jobbar i simhallar och på  turistbyråer som drivs av kommunala bolag.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum