×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Falun får rekordhöga böter för upphandling

2013-10-14, Tidningenvision.se

Kammarrätten i Sundsvall dömer Falu kommun att böta åtta miljoner kronor i samband med den uppmärksammade Peab-affären. Det är det högsta beloppet som dömts ut hittills.

2011 uppdagades att Falu kommun hade förlängt ett avtal om gatuskötsel med byggföretaget Peab värt 161 miljoner utan att göra någon upphandling. Efterhand framkom att byggföretaget bjudit personal på resor och middagar.

Konkurrensverket drog kommunen inför domstol och krävde att kommunen skulle tvingas betala en upphandlingsskadeavgift på tio miljoner kronor, det maximala bötesbeloppet. Men förvaltningsrätten tog hänsyn till att kommunen begränsade skadan genom att häva avtalet i förtid och satte ned böterna till sju miljoner. Förvaltningsrätten ansåg också att kommunen skulle ha ett mildare straff eftersom direktupphandlingen berodde på att en tjänsteman hade överskridit sina befogenheter.

Konkurrensverket överklagade domen och nu höjer kammarrätten i Sundsvall bötesbeloppet till åtta miljoner kronor. Rätten anser inte att brottet var mindre allvarligt på grund av att en enskild tjänsteman gjorde fel. Det är det högsta beloppet som hittills dömts ut för en otillåten direktupphandling.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum