×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Ingen rusning för införande av LOV

2013-11-06, Tidningenvision.se

Färre än hälften av landets kommuner har hittills infört LOV, lag om valfrihetssystem. Det visar den senaste sammanställningen från Sveriges Kommuner och Landsting, SKL.

I oktober i år noterade SKL att 144 kommuner (av 290) infört LOV medan 42 bestämt sig för att inte göra det.

För ett år sedan var motsvarande siffror 129 respektive 28.  De kommuner som infört lagen har alltså ökat med 11 medan de som bestämt sig för att avstå har blivit 14 fler.

Övriga har inte kommit till skott, eller inte fattat något beslut alls i frågan.

LOV gäller för kommuner och landsting som infört valfrihetssystem inom hälso- och sjukvård och sociala tjänster.  Inom primärvården är det obligatoriskt för landstingen att ha vårdval. För övriga verksamheter som omfattas av lagen är det är det än så länge frivilligt.

Den vanligaste verksamhet som ”lovas” i kommunerna är hemtjänst.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum