×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Assistansbolag lockar nya brukare med gåvor

2013-11-04, Tidningenvision.se

Det är en hård kamp om brukare mellan assistansbolagen. En granskning visar att vissa företag utnyttjar sekretessbelagda uppgifter och erbjuder gåvor för att locka nya brukare.

Reportrar på Sveriges Radios Kaliber och UR:s Skolministeriet har utgett sig för att vara assistansberättigade och har ringt runt till ett antal assistansföretag. Flera gånger blev de erbjudna resor och andra gåvor om de valde de aktuella företaget.

Inspektionen för socialförsäkringar har räknat ut att ett enda påskrivet kontrakt kan vara värt mycket pengar. I genomsnitt kan en enda brukare innebära en vinst på 300 000 kronor om året för företaget.

Att erbjuda brukarna gåvorna behöver inte vara olagligt men branchorganisationen Vårdföretagarna anser att det är oetiskt.

– Den kanske mest flagranta marknadsföringsmetoden som vi tar definitivt avstånd ifrån är ju när man hämtar ut listor och på så sätt knackar dörr hos personer som har till exempel färdtjänst, Fredric Käll på Vårdföretagarna.

Listorna från färdtjänsten omfattas enligt Fredric Käll av sekretess och han vet inte hur företagen får tag på dem.

En brukare som intervjuas i Kaliber tycker att det vara lockande med en välkomstgåva för en person som har dålig ekonomi. Han tycke att pengarna borde användas till att förbättra arbetsvillkoren för assistenten.

– De förstör för alla bolag som verkligen är seriösa och vill måna om funktionshindrade, säger han.

Lasse Nilsson

lasse.nilsson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum