×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Assistansersättningen ska utredas

2013-03-21, Tidningenvision.se

Antalet timmar för personlig assistans har ökat konstant sedan 1997. Nu vill regeringen se över ersättningen för att få ner överutnyttjandet.

En utredare ska se över reglerna för ersättningen för personlig assistans utifrån att systemet kan utnyttjas. Det skriver barn- och äldreminister Maria Larsson (KD), på Svenska Dagbladets debattsida.

Det är bland annat schablonbeloppet som utförarna får per assistanstimme som ska granskas. Inspektionen för socialförsäkringen, ISF, har räknat ut att schablonbeloppet gjort att assistansföretagen de senaste två åren fått över två miljarder kronor för mycket i ersättning.

Även en statlig utredning visar att schablonersättningen ger stora vinster per timme, vilket kan ge starka ekonomiska drivkrafter att försöka utöka antalet beviljade timmar. Detta kan förklara att antalet assistanstimmar ständigt ökat sedan schablonbeloppet infördes 1997.

Utredaren ska bland annat analysera hur kostnaderna bättre kan överensstämma med ersättningens storlek och hur det kan bli bättre uppföljning av assistansersättningen.

Maria Larsson skriver också att ersättningssystemet måste ge personliga assistenter goda arbetsvillkor.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum