×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Vision tar strid mot nekad ledighet

2013-05-06, Tidningenvision.se

Alltfler kommuner erbjuder anställda att växla semesterdagstillägget mot fler lediga dagar. Oskarshamn är en av dem. Men de anställda på individ- och familjeomsorgen fick blankt nej.

Fakta

Semesterdags­tillägget som kommunanställda får i samband med semestern är 0,605 procent av lönen.
Den som tjänar 25 000 kronor och har 25 semesterdagar får alltså 3 781 kronor i semesterdagstillägg. Med 31 dagars semester och en månadslön på 25 000 kronor blir tillägget 4 689 kronor

Sedan förra året har Visionmedlemmar i Oskarshamns kommun kunnat växla semesterdagstillägget, den extra ersättning man får under semestern, mot ytterligare fem eller sex lediga dagar. Men när anställda på individ- och familjeomsorgen i år ansökte om den längre semestern blev det ett generellt nej. Verksamheten medgav inte längre semestrar, ansåg förvaltningsledningen.

Enligt uppgörelsen mellan Vision och kommunen ska varje ansökan prövas individuellt, och ledningen kan säga nej om den längre semestern blir dyrare för kommunen. Däremot kan man inte göra generella avslag för hela förvaltningar.

–Jag tyckte det var lite magstarkt, och har fått medhåll från personalchefen. Nu har jag uppmanat medlemmarna att söka om, säger Leif Nordenberg, Visions avdelningsordförande i Oskarshamns kommun.

Leif Nordenberg har begärt överläggningar i frågan. Han uppskattar att 10-15 Visionmedlemmar på individ- och familjeomsorgen fått nej på sina önskemål om att växla in semesterdagstillägget mot fler semesterdagar.

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum