×

Bli medlem i Vision - 3 månader kostnadsfritt

Fackförbundet för dig inom kommun, region, kyrka och bolag kopplat till välfärden. 

Läs mer om medlemskapet

Glöm inte att gå med i a-kassan!

Läs mer om A-kassan Vision

Är du arbetssökande och vill bli medlem?
Sms:a "Vision" till 71501 så hjälper vi dig.

Gå vidare

Jag godkänner villkoren för medlemskapet i Vision. Det innebär att jag är medveten om att mina personuppgifter registreras i Visions medlemsregister för att kunna erbjuda mig medlemskap i enlighet med föreningens stadgar (läs mer under vision.se/stadgar). Jag kan läsa mer om hur Vision hanterar mina personuppgifter på vision.se/personuppgifter.

Med hjälp av de uppgifter jag lämnar betalas medlemsavgiften genom automatiskt avdrag på min lön varje månad. Om det inte är möjligt får jag ett inbetalningskort hemskickat med posten eller till Kivra om jag har en digital brevlåda. Jag kan också välja att betala via autogiro eller e-faktura

Mina uppgifter skickas till de försäkringsbolag som Vision har avtal med. För att teckna hemförsäkring till medlemspris behöver jag själv kontakta det bolag Vision hänvisar mig till. Jag ansluts automatiskt till personförsäkringar hos det försäkringsbolag som Vision samarbetar med, men då försäkringar kan omfattas av exempelvis hälsokrav bör jag noga läsa informationen som skickas hem till mig när jag blivit medlem och kontakta försäkringsbolaget om jag inte uppfyller anslutningskraven. Om jag betalar avgiften till Vision via löneavdrag kommer även försäkringspremien (personförsäkringar) att dras så.

Inkomstförsäkringen ingår i medlemskapet men jag behöver vara med i en a-kassa för att ha rätt till ersättning vid en eventuell arbetslöshet.

Glöm inte söka medlemskap i a-kassan! Läs mer om det på https://www.akassanvision.se/

Eller sms:a "Vision" till 71501 så ringer vi upp dig!

×

Hitta på Vision

Konflikt hotar på kommunala energibolag

2013-05-08, Tidningenvision.se

Fackförbundet Seko varslar om stridsåtgärder på kommunala energibolag. Konflikten kan komma att påverka Visions medlemmar.

Förhandlingarna mellan arbetsgivarorganisationen KFS och de fackliga organisationerna Vision och Seko om ett nytt avtal för de kommunala energibolagen har varit intensiva de senaste dagarna. Men i går valde alltså Seko att varsla om stridsåtgärder. Varslet innebär bland annat att inga inkopplingar av tillfälliga elanläggningar får göras. Övertidsarbete, nyanställningar och inhyrning av arbetskraft sätts också i blockad.

Om ingen lösning nås kommer konflikten att dras igång den 21 maj.

–Vi vet inte än hur det kommer att påverka våra medlemmar, säger Visions förhandlare Jan-Olov Olsson och fortsätter:

–Det tråkiga är att vi var nära att teckna ett avtal, och hur vi ska förhålla oss nu vet vi inte.

För Seko är det framförallt två frågor som lett till att man varslar om konflikt: löneökningarna och krav på arbetstidsförkortning. Frågan om arbetstidsförkortning har även varit en stor fråga för Vision i förhandlingarna. I dag har Visions medlemmar en arbetstidsförkortning på 54 timmar per år, i förhandlingarna har man drivit att den ska ökas till 63 timmar – samma nivå som gäller för de privata företagen i branschen.

Den andra frågan där Vision och KFS inte kommit till en lösning gäller en skrivning i dagens avtal som slår fast att man får behålla sin lön även om man byter till en tjänst med mindre ansvar, exempelvis om man går från att vara chef till att jobba som ingenjör. KFS vill ändra den skrivningen, och skapa möjligheter att sänka lönen.

–Det har varit lite kärvt i förhandlingarna ibland men jag upplever att vi stått så nära varandra att det inte varit aktuellt för Vision att gå in i en konflikt, säger Jan-Olov Olsson.

Oscar Magnusson

oscar.magnusson@sktf.se

Artiklar

Till arkivet

Kom i kontakt med Vision

Vision nära dig

Hitta ditt Visioncenter, avdelning eller klubb

Vårt frågeforum